Φυσικό αέριο από το Ιράν θα παίρνει το Πακιστάν

Οι παραδόσεις διαμέσου ενός νέου αγωγού θα αρχίσουν ως τα τέλη του 2012

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ομόλογό του τού....
Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι, πως ένας νέος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ιράν στο Πακιστάν υπάρχουν ελπίδες ότι θα τεθεί σε λειτουργία ως τα τέλη του 2012.

Ο αγωγός Ιράν-Πακιστάν,
το τμήμα του οποίου εντός του ιρανικού εδάφους έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει μήκος μεγαλύτερο από 1.000 χλμ., ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησε ο Ζαρντάρι κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη.

Ο αγωγός αρχικά σχεδιαζόταν να μεταφέρει σε ετήσια βάση 740 εκατ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο στην Ινδία (είχε αποκληθεί γι’ αυτό το λόγο «αγωγός της ειρήνης») αλλά οι διαπραγματεύσεις με το Νέο Δελχί έχουν αποτελματωθεί.

Ο Ζαρντάρι έφθασε στην Τεχεράνη χθες και συναντήθηκε αμέσως μετά με τον Αχμαντινετζάντ στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Αχμαντινετζάντ είπε πως ελπίζει το διμερές εμπόριο να ξεπεράσει σύντομα σε αξία το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση. Ο Ζαρντάρι καλωσόρισε την επέκταση του διμερούς εμπορίου αλλά επισήμανε πως αντί για το δολάριο των ΗΠΑ τα δύο κράτη θα έπρεπε να χρησιμοποιούν τα δικά τους νομίσματα.

Ο Ζαρντάρι, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Τεχεράνη τον περασμένο μήνα για μια σύνοδο με αντικείμενο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, συναντήθηκε επίσης με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Χαμενεΐ είπε ότι για την διατήρηση της εθνικής του ενότητας το Πακιστάν πρέπει να τηρεί τις ισλαμικές αρχές και να απαλλαγεί από τους «εχθρούς» του: «Ο κύριος εχθρός του λαού του Πακιστάν και της εθνικής ενότητας είναι οι δυτικές χώρες και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες είθε ο Θεός ο Παντοδύναμος να διώξει όλους αυτούς τους εχθρούς από το Πακιστάν».

http://www.newsbeast.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα