Γ. ΚΑΣΙΜΗΣ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Η Εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης του αποχετευτικού προβλήματος της ευρύτερης περιοχής, λύσης κοινωνικά αποδεκτής τεχνολογικά προηγμένης, που θα σέβεται το περιβάλλον και την δημόσια υγεία, άμεσα υλοποιήσιμης.»
Αυτός ήταν σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου ο σκοπός της ημερίδας που διοργάνωσε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Χρ. Μπέκας» .
Μήπως μπορεί ο Δήμαρχος να μας πει εάν το ΚΕΛ, το Φαραωνικό ΚΕΛ που θα εξυπηρετεί τα Βόρειο - Ανατολικά Μεσόγεια, από την....
Πεντέλη, την Παλλήνη, τον Γέρακα και την Ανθούσα μέχρι την Νέα
Μάκρη τον Μαραθώνα και το Γραμματικό, με χωροθέτηση στο Πλατύ Χωράφι και εκβολή στην παραλία της Αρτέμιδος αποτελεί μία τέτοια λύση;
Εάν δεν αποτελεί, γιατί συνεχίζει να διαβουλεύεται με την ΕΥΔΑΠ;
Γιατί δεν κάνει ξεκάθαρο στην περιφέρεια και στους βουλευτές της περιφέρειας, ότι ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος δεν θα αποχετεύσει όλη την Βόρειο – Ανατολική Αττική;
Γιατί παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, να πάρει μία ξεκάθαρη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατά του ΚΕΛ Β. Μεσογείων, ο δήμαρχος συνεχίζει στα 16 σημεία τα οποία λένε «ΝΑΙ» υπό προϋποθέσεις στο υπό κατασκευή τερατούργημα της ΕΥΔΑΠ;
Ποιο το όφελος του Σπαταναίου και του Αρτεμισιώτη από αυτό το έργο;
Είσαι ο πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου δήμου, με νωπή την εντολή των δημοτών. Πριν η Αρτέμιδα δεν μπορούσε χωρίς τα Σπάτα και τα Σπάτα χωρίς την Αρτέμιδα.
Δήμαρχε, μπορούσες να είχες κλείσει τα αυτιά σου στις σειρήνες του πολιτικού κατεστημένου και των εργολαβικών συμφερόντων και να είχες προχωρήσει μόνος σου, στην κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Μία πρόταση που σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς θα ήταν βιώσιμη, άμεσα υλοποιήσιμη και θα σεβόταν την υγεία και το περιβάλλον.
Αντί αυτού Δήμαρχε αποφάσισες να αφήσεις την προθεσμία του ΕΣΠΑ να περάσει άπρακτη, υποχρεώνοντας τον δήμο σου να βυθιστεί στον διχασμό. Δύο πόλεις οι οποίες πλέον έχουν να χωρίσουν πολλά, εξαιτίας σου Δήμαρχε.
Η Αρτέμιδα προσπαθεί να γλυτώσει την θάλασσά της και τα Σπάτα θέλουν να αποκτήσουν αποχέτευση.
Έσπειρες έναν αδικαιολόγητο εμφύλιο στον δήμο σου Δήμαρχε.
Σήμερα λοιπόν, είτε η Αρτέμιδα θα μείνει χωρίς Θάλασσα, είτε τα Σπάτα χωρίς αποχέτευση. Σε καμιά περίπτωση δεν θα υπάρξει λύση και για τους δυο.
Άφησες το τραίνο που θα οδηγούσε τις πόλεις του δήμου στην ενότητα, σε μια άλλη εποχή, να περάσει και να φύγει άδειο.
Και όμως ήρθες την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου να στήσεις μία ημερίδα παρωδία.
Με δακρύβρεχτο λόγο μας παρουσίασες το ενδιαφέρον σου για την υγεία και το περιβάλλον. Προσπάθησες να μας πείσεις ότι ακόμα το ψάχνεις. Προσπάθησες να μας πείσεις ότι εξετάζεις εναλλακτικές τεχνολογίες.
Με ποια χρηματοδότηση;
Η περιφέρεια που είναι και η μόνη η οποία μπορεί πλέον να βρει χρηματοδότηση για το έργο, τι άποψη έχει;
Είναι μάλιστα τέτοια η αδιαφορία σου Δήμαρχε, ώστε χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έστησες μία διαβούλευση – εμποροπανήγυρη.
Χωρίς να θέσεις τεχνικές προδιαγραφές του έρ
Keywords
Τυχαία Θέματα