Γ. Μιχελάκης: Ο Πρωθυπουργός επιμένει στη λάθος συνταγή

Για εμμονή στην λάθος συνταγή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.
Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε πως «αν αυτά είχε να πει ο κ. Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε γιατί...
προσπαθούσε επί μέρες να αποφύγει τη Θεσσαλονίκη».

Εκφράζοντας την άποψη που κυριαρχεί πλέον στην Νέα Δημοκρατία
ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο από το ενδεχόμενο κόστος των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως:

«Ο κόσμος είδε, έμαθε, έπαθε και ξέρει. Ο Πρωθυπουργός, με την εμμονή του, σε μια λάθος συνταγή και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, προκαλεί ένταση των διεθνών πιέσεων, αβεβαιότητα και ανησυχία στους πολίτες, φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ακόμη βαθύτερη ύφεση, στέγνωμα της αγοράς, κατάθλιψη και οργή στην κοινωνία.»

Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί ενώ πήγε στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, εγκαίνια δεν έκανε ενώ υποστήριξε ότι αν και απευθύνθηκε στους εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, για την παραγωγή δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό.

Ο Γιάννης Μιχελάκης επέκρινε τον κ. Παπανδρέου γιατί δεν υιοθέτησε, ορισμένες –έστω- από τις προτάσεις της ΝΔ για μείωση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ, στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας, επανασύσταση των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Ακόμη τον κατηγόρησε για σενάρια καταστροφής, αδυναμία διαπραγμάτευσης αλλά και αποδοχής των δικών του ευθυνών για την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας πως:

«Μίλησε για την ιστορία μιας διαπραγμάτευσης που ποτέ δεν τόλμησε. Αντί να απολογηθεί για τα αδιέξοδα, που έφερε η πολιτική του, προτίμησε την πολυπαιγμένη κασέτα, ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Προσπάθησε, με σενάρια καταστροφής, να κάνει το άσπρο – μαύρο ξεχνώντας, ότι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης και σήμερα έχουν εκτοξευθεί στις 1.900 μονάδες!»

http://briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα