Γ. Παπανδρέου: "Απαλλάσσονται τα πανεπιστήμια από τον κρατισμό"

Αποφασισμένος για την προώθηση των αλλαγών στην Παιδεία, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την....
τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Παπανδρέου, αν και αναγνώρισε πως το νομοσχέδιο δεν αποτελεί
πανάκεια, τόνισε πως αποτελεί μια νέα αρχή, προσθέτοντας πως τις αλλαγές δεν τις υπαγορεύει το Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα μεγάλο βήμα μετά από δημοκρατικό διάλογο, υπογραμμίζοντας πως αλλάζει η λογική του συστήματος.

«Πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της ευθύνης να αλλάξουμε τη χώρα μας για το μέλλον των νέων μας, για να αποκτήσει οι νέοι κριτική σκέψη», σημείωσε ο Παπανδρέου, υπερτονίζοντας την ανάγκη «να σταθεί η Ελλάδα στις δικές της δυνάμεις».

Οι αλλαγές, συνέχισε, σημαίνουν σύγκρουση με τις παλιές νοοτροπίες. Σήμερα έχουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Η κοινωνία ζητά να εμπεδωθεί η αξιοσύνη, η ευνομία και να απαλλαγεί η κοινωνία από παραγοντίσκους πελατειακούς».
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν αποτελεί εξαίρεση των φαινομένων που μας οδήγησαν έως εδώ, επισήμανε ότι «έχουμε πλούσιο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό από τα νηπιαγωγεία έως τα πανεπιστήμια όμως οι θεσμοί που δημιουργήθηκαν δέσμευσαν και αιχμαλώτισαν τον ακαδημαϊκό χώρο…».


http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα