«Γαλάζια οργή» για τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή-για εκβιαστικά διλήμματα μιλά η Συγγρού

Οργή προκάλεσαν στην Νέα Δημοκρατία τα διλήμματα που επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση και στο γαλάζιο στρατόπεδο μιλούν ευθέως για «νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και εκβιασμού των πολιτών».
Ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή που επικαλέστηκε η Άννα Διαμαντοπούλου όξυνε το κλίμα και το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποστηρίζει δυνάμεις που.....
επιδιώκουν την επιστροφή στη δραχμή.

Την ώρα που γίνονταν οι δηλώσεις αυτές, βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. με τους στενούς συνεργάτες του. Η πολιτική εκτίμηση που έγινε ήταν ότι λόγω του ανοίγματος της διαφοράς υπέρ της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ,η κυβέρνηση θα επιδιώξει πόλωση του κλίματος και θα θέσει νέα ψευτο - διλήμματα.

Ο Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για τρομοκράτηση των πολιτών από ανεύθυνα και επιζήμια για την εθνική οικονομία παιχνίδια που παίζει η κυβέρνηση.
«Δεν είδε η κα Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες; Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;» σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν αυτήν την τοποθέτηση ως συνέχεια των δηλώσεων για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που έκαναν στο παρελθόν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κα Δαμανάκη.
«Αυτή η κακή κάκιστη κυβέρνηση να φύγει όσο το δυνατόν νωρίτερα,» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος και υποστήριξε ότι «τέτοια τρομολαγνία και φοβολαγνία δεν πρέπει να καλλιεργεί το ΠΑΣΟΚ.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι με τον αέρα των δημοσκοπήσεων και την δυναμική που θα προκαλέσει η προκήρυξη των εκλογών, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι ορατός και εφικτός.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τάχθηκε ευθέως κατά της συγκυβέρνησης λέγοντας πως « ο λαός που μας καταδίκασε στις προηγούμενες εκλογές και έδωσε άνετη πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, έτσι θα κάνει και στο επόμενο στάδιο.»

Σε άλλο μήκος κύματος ήταν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ο οποίος υποστήριξε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα προτιμούσε να υπάρχει αντιπροσώπευση και όλοι μαζί να προχωρήσουν με συγκεκριμένο στόχο για δύο χρόνια.

Προφανώς η δήλωση αυτή ήταν εντελώς εκτός γραμμής και στρατηγικής τακτικής της ΝΔ αφού λίγο αργότερα ο Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας στα σενάρια επιστροφής στη δραχμή επιτέθηκε στην κυβέρνηση , λέγοντας :
«Αναγνωρίζοντας ευθέως την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία.»

Η απόφαση που ελήφθη στην σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού είναι να αποτραπεί η προώθηση από την κυβέρνηση διλημμάτων προς τον ελληνικό λαό του τύπου «ή Παπανδρέου ή δραχμή».

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κομματική πηγή «αυτοί που τα δικά τους αδιέξοδα και τις συνέπειες της πολιτικής τους μέχρι τώρα τα φόρτωναν στην προηγού
Keywords
Τυχαία Θέματα