Γάζα: Φονική ισραηλινή επιδρομή έπειτα από την εκεχειρία

Η Αίγυπτος διαμεσολάβησε στον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα μετά και τις σφοδρές συγκρούσεις.
Ένας Παλαιστίνιος νεκρός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες μετά την εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών υπό αιγυπτιακή μεσολάβηση. Το τελευταίο διήμερο έχουν σκοτωθεί δέκα Παλαιστίνιοι μαχητές και ένας Ισραηλινός πολίτης στο χειρότερο ξέσπασμα βίας
εδώ και....
μήνες στην περιοχή.

Το Ισραήλ και οι Παλαιστιακές ένοπλες οργανώσεις τερμάτισαν νωρίτερα τις εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας. Η εκεχειρία -μετά τα αιματηρά επεισόδια του Σαββάτου με τουλάχιστον 10 νεκρούς- εξασφαλίστηκε με την διαμεσολάβηση του Καΐρου, είπε ένας αξιωματούχος της αιγυπτιακής κυβέρνησης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ αποδέχεται την εκεχειρία

Η ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στη Γάζα ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την εκεχειρία που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, την επομένη μιας ημέρας βίαιων επεισοδίων με δέκα νεκρούς, εννέα Παλαιστίνιους και έναν Ισραηλινό.

«Ο Ισλαμικός Τζιχάντ απάντησε θετικά στις προσπάθειες εκεχειρίας, ενώ επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να αντιδράσει σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση», δήλωσε ο Αμπου Αχμαντ, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κοντς, του ένοπλου σκέλους του Ισλαμικού Τζιχάντ.

«Ο Ισλαμικός Τζιχάντ δεσμεύεται στην εκεχειρία όσο η (ισραηλινή) κατοχή δεσμεύεται σε αυτήν», πρόσθεσε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης. «Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά τις αιγυπτιακές προσπάθειες για να πειστούν οι οργανώσεις της αντίστασης».

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι 12 ρουκέτες ερρίφθησαν κατά του Ισραήλ από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και η τελευταία ερρίφθη στις 07:00 χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Ο Αμπου Αχμαντ παραδέχτηκε ότι μέλη της οργάνωσής του «εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων νωρίς σήμερα το πρωί».

www.kathimerini.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα