ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ: ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ!

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ.Γιώργος Καλαντζής στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄

΄΄Πυρά΄΄ κατά των μαθητών της Ιστορικής Αθωνιάδας Ακαδημίας εξαπολύει ο γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής μετά την αντίδραση τους, μέσω ανοιχτής επιστολής, για τη μη πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο σχολείο τους που λειτουργεί μέσα στο ΄Αγιο Όρος και την άρνηση τους να μεταφερθεί η Γ΄Λυκείου στη....
Θεσσαλονίκη.
΄΄Οι μαθητές της Αθωνιάδας ακολουθούν τις συνδικαλιστικές τακτικές και πρακτικές
του ακροαριστερού μαθητικού κινήματος΄΄, σημειώνει ο κ. Γενικός.
Παράλληλα κ. Καλαντζής αφήνει αιχμές κατά της Ιερά Κοινότητας, υποστηρίζοντας ότι, ΄΄δεν είναι ευθύνη του Υπουργείου όταν κάποιος εκπαιδευτικός αναιτιολογήτως δεν γίνεται δεκτός στην Αθωνιάδα από την Ιερά Κοινότητα ή όταν κάποιος οδηγείται στην έξοδο΄΄.
Ο Αριθμός των μαθητών της Αθωνιάδας!
Όσον αναφορά στον αριθμό των μαθητών της Αθωνιάδας Ακαδημίας ο κ. Καλαντζής στο δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 17/02/2012 εξηγούσε ότι, ΄΄ Το 1996 στην Αθωνιάδα σχολή φοιτούσαν 56 μαθητές και το 2012 μόλις 22. Στην Γ' Λυκείου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, φοιτούν οκτώ μαθητές΄΄ . Η απάντηση που δίνει σήμερα μέσα από το agioritikovima.gr είναι΄΄ ΄΄Το δελτίο τύπου αναφερόταν στους μαθητές του Λυκείου΄΄.
Ταυτόχρονα, ΄΄η Αθωνιάδα Σχολή πρέπει να είναι ένα διαμάντι στο στέμμα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως΄΄.

-κ. Γενικέ, η ιστορική Αθωνιάδα Ακαδημία αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα καθώς ακόμα μένουν κενές τουλάχιστον τέσσερις θέσεις εκπαιδευτικών. Τι θα γίνει τελικά; Οι μαθητές δείχνουν να αγωνιούν για το σχολείο τους.

Οι μαθητές έχουν ειλικρινή αγωνία για το σχολείο τους, όπως έχει κάθε μαθητής που αγαπά το σχολείο του. Κύριε Θεοχάρη, το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί με το 45% του προϋπολογισμού που είχε το 2009 και με 18.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών χωρίς να γίνει καμία καινούργια πρόσληψη. Το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί οφείλεται στη γιγάντια προσπάθεια της κας Α.Διαμαντοπούλου που στηρίχθηκε από την αφανή αλλά πολύτιμη εργασία δεκάδων διοικητικών στελεχών και, βεβαίως, των εκπαιδευτικών μας που δίνουν την καθημερινή μάχη. Η Αθωνιάδα σχολή εντάσσεται στο εκκλησιαστικό εκπαιδευτικό σύστημα και η απάντησή στην ερώτησή σας περνά μέσα από μια συνολικότερη θεώρηση των πραγμάτων. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να πω ότι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εκκλησιαστικά σχολεία οφείλονται στο περιλάλητο μνημόνιο και την έλλειψη οικονομικών πόρων. Μια τέτοια απάντηση θα ήταν απλώς μια υπεκφυγή διότι το μνημόνιο δεν αναφέρει οτιδήποτε περί εκκλησιαστικών σχολείων. Το πραγματικό πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά αλλά, κυρίως, με τα ποιοτικά στοιχεία. Εκ των πραγμάτων, τίθεται το θεμελιώδες ερώτημα αν το υπάρχον εκκλησιαστικό εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο επενδύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ, δικαιολογεί αυτή την επένδυση πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού. Αναμφισβήτητα χρ
Keywords
Τυχαία Θέματα