ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ [πρωθυπουργος]Μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα, θα μπορούσαμε να δούμε, πρώτα απ’ όλα, να πουλιέται δημόσιος πλούτος και, αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει κάποιος ιδιώτης.

Αυτό, βεβαίως, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο !!!

Οι γερμανικές εταιρείες αναζητούν ευκαιρίες για αγορές στην Ελλάδα, καθώς η υπερχρεωμένη χώρα προωθεί ένα μεγάλο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων με σκοπό να σταθεροποιήσει τη δημοσιονομική της κατάσταση.
Έτσι ξεκινά το άρθρο της Wall Street Journal, το οποίο τιτλοφορείται «Η Ελλάδα πουλά φθηνά και η Γερμανία αγοράζει», στο....
οποίο αναφέρεται στην αγορά του υπόλοιπου ποσοστού του ΟΤΕ από τη γερμανική Deutsche Telekom, καθώς και στην εμπειρία που διαθέτουν οι επιχειρήσεις της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης στην αγορά κρατικών επιχειρήσεων.
Η WSJ δε διστάζει να χαρακτηρίσει «κλοπή» την αγορά του 10% του ΟΤΕ έναντι 400 εκατ. ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2008 για το 30% του Οργανισμού χρειάστηκαν περίπου 4 δις. ευρώ. Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη εμπειρία στην αγορά πρώην κρατικών εταιρειών, παρατηρεί ο Thorsten Polleit της Barclay's Capital, αναφερόμενος και στην περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της πρώην ανατολικής Γερμανίας.
Ωστόσο, κι άλλες γερμανικές εταιρείες αναζητούν ευκαιρίες στην Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που οι ξένες επενδύσεις είναι μετριοπαθείς εν μέσω της δημοσιονομικής κρίσης που χρυπά τη χώρα. Η Fraport, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του 55% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Η ίδια εταιρεία έχει μερίδιο σε μετοχικά κεφάλαια 12 άλλων αεροδρομίων ανά τον κόσμο.
Οι Γερμανοί όμως δεν είναι οι μόνοι που έχουν βάλει στο μάτι τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας. Η τσεχική CEZ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ.

http://patrinaki.blogspot.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα