«Για επιχειρηματικούς και επενδυτικούς σχεδιασμούς της Μονής Βατοπαιδίου» κάνει λόγο η Δικαιοσύνη!

Οι μονές του Αγίου Όρους διαφυλάσσουν - κατά κοινή ομολογία - ένα μοναδικό θρησκευτικό πολιτισμό - πνευματικό κι όχι μόνο - ο οποίος προστατεύεται διεθνώς από την UNESCO.
Ταυτόχρονα, λειτουργούν και ως μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία. Όμως αυτή η διεθνής προσφορά τους, και το φιλανθρωπικό έργο που ασκούν - με προσωπικές θυσίες - όπως έχει αποδειχθεί από το παρελθόν, σύντομα θα....
θεωρηθούν «επιχειρηματική δραστηριότητα»
από την πλευρά της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews.

Για ποιο λόγο βαφτίστηκε «επιχειρηματική και επενδυτική», η πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα του Αγίου Όρους;

Αυτό έγινε - λένε δημοσιογραφικοί κύκλοι - για να μπορούν να στηριχτούν πάνω σε αυτήν την φανταστική πραγματικότητα οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, υπέρ κάποιων.

Πρόκειται για μια σκευωρία σε βάρος της Μονής Βατοπαιδίου, η οποία όμως επειδή δεν ήταν και τόσο καλοσχεδιασμένη, τελικά σε μεγάλο μέρος αποκαλύφθηκε και έχει καταπέσει.

Το ερώτημα είναι γιατί κατασκευάστηκε, μα κυρίως γιατί και πως έγινε αποδεκτή; Πάντως η Εκκλησίας της Ελλάδος δεν αποδέχτηκε ποτέ την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως το romfea.gr υποστήριζαν, στηριζόμενες σε στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας, πως ουδέποτε τίθετο σκάνδαλο στην υπόθεση αυτή.

Δημοσίευμα του newpost.gr στις 3 Σεπτεμβρίου 2011 αναφέρει:

«O τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ έχει ήδη πραγματοποιήσει αναλυτικά ρεπορτάζ και έρευνα σε βάθος για την υπόθεση αυτή φέρνοντας για Πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας άγνωστα τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τις δικαστικές αρχές στοιχεία».

Είναι γνωστό βέβαια, όπως πολλές φορές συμβαίνει σε αυτήν την χώρα, ότι οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας δικάστηκαν και καταδικάστηκαν τηλεοπτικά την ίδια ώρα, που η Βουλή των Ελλήνων τους αθώωνε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα ρεπορτάζ του τύπου και της τηλεόρασης επηρεάζουν -σε πολλές περιπτώσεις – αυτούς, που πρέπει να πάρουν αποφάσεις για τέτοια θέματα. Γιατί να μην έχει συμβεί αυτό και σε αυτήν την περίπτωση;

Σε προηγούμενο δημοσίευμα είχαμε αναφερθεί στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, που πρόκειται να προβληθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας τέτοια στοιχεία, τα οποία φαίνεται να αλλάζουν εντελώς την εικόνα, που είχε δημιουργηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση.

Στο ειδικό αυτό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βατοπαίδι… όλη η ιστορία», θα προβληθούν σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Για πρώτη φορά μιλούν πολιτικοί, που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη για περισσότερα από τρία χρόνια.

Το ερώτημα είναι αν αυτά είναι γνωστά στη Δικαιοσύνη και αν όχι τότε κατά πόσον μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα μιας και σε λ
Keywords
Τυχαία Θέματα