Γιάννης Μαυρέλης : "Η ώρα της αλήθειας"

Το σκηνικό της 6ης Μαΐου δεν προέκυψε ξαφνικά ή συμπωματικά.
Το 20% (1,2 εκατομμύρια ψηφοφόρων) δεν αντιπροσωπεύεται στην Βουλή ενώ 38 % του εκλογικού σώματος δεν πήγε στις κάλπες.
Ο μεταπολιτευτικός ρόγχος έφερε τον λαϊκισμό που μας μεγάλωσε, μας μόρφωσε, μας έκανε ανεχτικούς καθώς πτωχεύαμε ενώ ευημερούσαμε. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι δεν....
φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι.
Λάθη όπως το δημοψήφισμα
Παπανδρέου , η άβουλη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η καθυστέρηση των εκλογών, το 2ο μνημόνιο, η καθυστερημένη αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ και η αποδραματοποίηση των εκλογών άφησαν κάθε πολίτη να εκφράσει απροβλημάτιστα την γενική δυσφορία του.
Οι νοσταλγοί της εποχής Ανδρέα με άφθονο χρήμα δανεικό θεώρησαν ότι βρήκαν τον διάδοχο του στον Αλέξη που δεν θέλει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ώστε να αποφύγει τις συνέπειες ομιλεί όμως για σταδιακή απόρριψη του μνημονίου θυμίζοντας το «οι βάσεις μένουν μέχρι να φύγουν». Διεκδικεί την απλή αναλογική αλλά δεν μπαίνει σε συζήτηση συνεργασίας που είναι η αναγκαιότητα της απλής αναλογικής.

Η εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ με τις 13 αριστερομπερδεμένες επίσημες συνιστώσες και 113 κρυφές που δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, μας πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Από το 4.5% στο 16.5% ( με το 20 % του ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 2009 ) με ευκαιριακούς ψήφους δανεικούς από πολίτες μπερδεμένους , αντιμνημονιακούς πολίτες του μεσαίου χώρου που βλέπουν την δυσλειτουργία του μνημονίου αλλά δεν θέλουν να καταστραφεί η χώρα, αρνούνται να δεχτούν ως μοναδική λύση το δικομματισμό που έδειχνε να αγνοεί την αλήθεια.
Την ίδια στιγμή η σβάστικα εισέβαλε στο Κερατσίνι στην Καισαριανή στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο.
Όλοι αυτοί πάτησαν το κουμπί για να τελειώσουν το παλαιό αλλά σήμερα φοβούνται μήπως η έκρηξη παρασύρει και του ίδιους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασε την μεγάλη δυσαρέσκεια και οργή των πολιτών ενάντια στους υπεύθυνους για την μεταπολιτευτική οικονομική χρεοκοπία και τις δεσμεύσεις προς τους πιστωτές μας κάνει τώρα πως δεν καταλαβαίνει ή τυχοδιωκτεί ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι, ότι οι δικομματικοί εταίροι δεν είδαν την αναγκαιότητα της θωράκισης του τραπεζικού συστήματος, που η δουλειά του είναι να μετατρέπει τις καταθέσεις σε δάνεια και να βγάζει λεφτά.
Όσοι φαντασιώνονται την χώρα εκτός ευρωζώνης ας σκεφτούν τους καταθέτες των 160 δις να αποσύρουν τα χρήματά τους λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης ή φημολογία εξόδου από το ευρώ .
Άμεση αναγκαιότητα είναι η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του φιλελεύθερου χώρου με Μπακογιάννη Μάνο και Τζίμερο που απαιτείται από το 60 % των ενεργών πολιτών της χώρας ώστε να δημιουργηθεί το πανελλήνιο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο του 70%.
Στην Δημοκρατία ο πολίτης μπορεί να επιλέξει ότι θέλει αλλά δεν έχει την δυνατότητα να μην επιλέγει καθώς απόφαση χωρίς συνέπειες δεν υπάρχει.

Γιάννης Μαυρέλης
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την στήριξή σας, στην πρώτη μου παρουσία σε επίπεδο Βουλευτικών εκλογών στην π
Keywords
Τυχαία Θέματα