Γιάννης Ραγκούσης: " Εχθροί των μεταρρυθμίσεων οι δήθεν μεταρρυθμιστές"

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοινώνει ότι πολύ σύντομα θα κατατεθούν στο υπουργικό συμβούλιο οι ρυθμίσεις για τα ταξί.

Τα περισσότερα από τα αιτήματα των ταξιτζήδων θα απορριφθούν. Μιλώντας στο Βήμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προαναγγέλλει αλλαγές των ΔΕΚΟ, όπως ο....
ΟΣΕ
και ο ΟΑΣΑ.

«Ένα συνονθύλευμα επί μέρους συντεχνιακών συμφερόντων στη λογική του και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ, απαξίωσε την πολιτική αξιοπιστία και οδήγησε σε κρίση το κομματικό σύστημα».

Ο Γιάννης Ραγκούσης αναφερόμενος στο άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί ανέφερε πως « αν το επάγγελμα ήταν κορεσμένο, τότε γιατί η μεταπώληση της άδειας στη μαύρη αγορά είναι τόσο ακριβή ώστε να φτάνει μέχρι πρόσφατα ως και τις 200.000 ευρώ κατά μέσον όρο;»

Ο υπουργός τονίζει πως οι αλλαγές θα συνεχιστούν και θα είναι τολμηρές και άμεσες.

Προς αυτή την κατεύθυνση προβλέπονται τα εξής σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας:

1. Θα παραχωρούνται έναντι τιμήματος από το κράτος και με συγκεκριμένα κριτήρια. Σε συνεργασία με το υπουργείο Απασχόλησης, ιδιοκτήτες και οδηγοί θα παρακολουθούν επιδοτούμενο πρόγραμμα δίμηνης διάρκειας και θα αποκτούν ειδική πιστοποίηση. Τα σεμινάρια θα αφορούν κανόνες καλής συμπεριφοράς, εκμάθηση ξένης γλώσσας κ.λπ.

2. Θα είναι αμεταβίβαστες και θα ανανεώνονται κάθε 3-5 χρόνια, με τον ενδιαφερόμενο να είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Από τον περιοδικό έλεγχο θα περάσουν όλοι οι ιδιοκτήτες, ώστε να εντοπιστούν οι «μαϊμούδες».

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για όσους απέκτησαν άδεια ταξί τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της κυβερνητικής δέσμευσης για απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες. Οι βασικές προτάσεις προβλέπουν:

*Τη δωρεάν παραχώρηση μισής άδειας ταξί σε όσους διαθέτουν σήμερα ανάλογο μερίδιο (μισή άδεια).

*Την εφαρμογή ενός είδους «φορολογικής αποζημίωσης», με έσοδα που θα εξασφαλιστούν από τα τέλη απόκτησης νέων αδειών και κυρίως από την επιβολή προστίμων σε πωλητές αδειών που έχουν αποκρύψει στο παρελθόν έσοδα από το Δημόσιο. Το τελευταίο πάντως δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, αφού οι μεταβιβάσεις έχουν γίνει με συμβολαιογραφικές πράξεις όπου αναγράφονται τιμές της τάξης των 2.500 έως 5.000 ευρώ.

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα