ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…!!!

Πολλοί σήμερα θα θεωρήσουν ότι η πολιτική απαξίωση του συστήματος δημιούργησε τον κατακερματισμό των κομμάτων και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να προκύψουν νέα δεδομένα για τα πολιτικά πράγματα στη χώρα.
Έλα όμως που δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όταν έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ καλά οργανωμένο πολιτικό σύστημα το οποίο μάλιστα νομοθετεί και λειτουργεί επιστημονικά τα τελευταία 60 χρόνια δηλαδή μετά τον....
πόλεμο.
Σήμερα που μιλάμε είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του συστήματος και μάλιστα τόσα καλά
οργανωμένο που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι, όχι μόνο θα πετύχει, αλλά θα εφαρμοστεί για πολλά χρόνια.
Για την εφαρμογή του σχεδίου χρησιμοποιούνται δύο πράγματα, ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ και ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ έχουν φροντίσει και με διάφορες τροποποιήσεις, να μην μπορεί να τιμωρείται κανένας αφού η Εκτελεστική και η Δικαστική εξουσία δεν είναι ελεύθερες αλλά δέσμιες των πολιτικών επιλογών.
Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ που τελευταία τροποποιήθηκε από τον «ευφυέστατο» ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ, και δίνει αυτοδυναμία ακόμα και με το 34% από την μία ενώ από την άλλη η επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και οι εκάστοτε αρχηγοί θα επιλέγουν «τα καλά παιδιά» για βουλευτές.
Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο και τον κατακερματισμό των κομμάτων στην ουσία συμβαίνουν δύο πράγματα:
1. Τα δύο μεγάλα κόμματα θα πάρουν σίγουρα πάνω από 151 έδρες και θα έχουν την αυτοδυναμία για να κυβερνήσουν.
2. Δημιουργούνται πολλά μικρά κόμματα «δορυφόροι» που ελπίζουν στην ουσία σε ένα προσκλητήριο για συμμετοχή σε συγκυβέρνηση ώστε να αποκτηθούν οι πολυπόθητες 181 έδρες για να «συστηματοποιηθούν» όλα αυτά που θέλουν να κάνουν.
Όταν λέμε κόμματα «δορυφόροι» εννοούμε τα μικρά που δημιουργήθηκαν με σκοπό να απορροφήσουν τους κραδασμούς των δύο μεγάλων κομμάτων έτσι ώστε την επόμενη μέρα να « διαπραγματευτούν» για ένα μερίδιο από την «πίττα».
Για να είμαστε σαφής τι εννοούμε όταν λέμε πίττα…!!!
Ας μη γελιόμαστε, σήμερα κανένας από τους Έλληνες πολιτικούς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που κρατούν μία σταθερή πολιτική και ιδεολογική στάση, δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού αλλά για να πάρει μερίδιο από την τεράστια προίκα της χώρας για την οποία ουδόλως γίνεται λόγος, και συγκεκριμένα:
· Από την μείωση του εργασιακού κόστους οι « επενδυτές» θα κερδίσουν σε βάθος χρόνου 50ετίας περίπου 15 τρις ευρώ.
· Από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου που έχει εκτιμηθεί στα 120 δίς ευρώ, με ετήσια ανταποδοτικότητα 10% σε βάθος 50ετίας θα αποδώσει περίπου 7-8 τρις ευρώ.
· Ο ορυκτός πλούτος της χώρα ς από τους υδρογονάνθρακες ( 200 δίς βαρέλια και 8 δις m3 αερίου) υπολογίζεται σε περίπου 17 τρίς ευρώ.
· Η αιολική και Ηλιακή ενέργεια επίσης θα καλύψει περίπου το 25% της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα μας που στον ίδιο χρόνο εκτιμάτε σε 2-4 τρις ευρώ.
Άρα το σύνολο της προίκας της χώρας διαμορφώνεται στο ύψος των 45 τρις ευρώ για
Keywords
Αναζητήσεις
τι ειναι κατσκερματισμος κομματων
Τυχαία Θέματα