Γιούνκερ: Μετέωρη ακόμη η 6η δόση για την Ελλάδα

Σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «HANDELSBLATT», ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει ότι πρέπει να συζητηθεί εκτενώς η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Για να γίνει αυτό, όπως λέει ο Γιούνκερ θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις καθώς και οι....
συνέπειες αυτών.

Το πλέον σημαντικό όμως της συνέντευξης είναι η δήλωση του κ. Γιούνκερ ότι αν από την έκθεση της τρόικας προκύψει ότι η Αθήνα
είναι τελείως εκτός των στόχων τότε η έκτη δόση του δανείου δεν θα καταβληθεί στην Ελλάδα.

Σχετικά με την ενδεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλώνει ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να λαμβάνουν μερίσματα από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τις κυβερνήσεις, τράπεζες.

Πρότεινε ακόμα σχέδιο 10 σημείων για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, που περιλαμβάνει την αυτόματη επιβολή κυρώσεων για τα δημοσιονομικά απείθαρχα κράτη, την επέκταση της δικαιοδοσίας της Κομισιόν καθώς και μέρισμα για τους φορολογουμένους που διασώζουν τράπεζες.

«Δεν μπορούμε απλά να τους δώσουμε χρήματα. Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που παρέχουν κεφάλαια, υπό οποιαδήποτε μορφή, να εκπροσωπούνται και στα όργανα λήψης αποφάσεων -- στο εποπτικό συμβούλιο, στο διοικητικό συμβούλιο, στη διοίκηση-- και ότι συμμετέχουμε στα κέρδη», είπε ο Γιούνκερ.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα