Η δύναμη πυρός της ΝΔ και τα... τσικό της Συγγρού

Με το «βαρύ πυροβολικό» της ΝΔ να βγαίνει μπροστά, ξεκινά ουσιαστικά η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία. Το σύνθημα το έδωσε το περασμένο Σάββατο... από την Καλαμάτα ο Αντ. Σαμαράς, ενώ από την Παρασκευή ρίχνονται στη μάχη και τα ηγετικά στελέχη.
Την αρχή θα κάνει το ηγετικό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης, ο αντιπρόεδρος της....
ΝΔ και υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος,
ο οποίος θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Στόχος των παρεμβάσεων του αντιπρόεδρου της ΝΔ, είναι να βάλει ανάχωμα στην φυγή κεντροδεξιών ψηφοφόρων που είναι έτοιμοι να κουνήσουν μαντίλι στη «ΝΔ των Φαήλων», και των … λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

Στις εξορμήσεις θα συμμετέχουν δυνατά ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο εκπρόσωπος τύπου, Γιάννης Μιχελάκης, ο έμπειρος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σημαντικό ρόλο στην εκλογική μάχη θα παίξουν όμως και οι λεγόμενοι «αφανείς ήρωες» της ΝΔ και στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Κώστας Μπούρας, Θανάσης Σκορδάς, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Χαρβαλιάς και Χρύσανθος Λαζαρίδης. Τέλος κάποιες… εμφανίσεις αναμένεται να κάνει κι ο Σταύρος Δήμας.

Τα …τσικό της Συγγρού
Και από τη δύναμη πυρός ερχόμαστε τώρα στους «άκαπνους» της Συγγρού, στα λεγόμενα «τσικό» όπως τους λένε στη ΝΔ, λόγω κυρίως της απειρίας τους.

Χωρίς ιδιαίτερες κομματικές περγαμηνές και με ελάχιστα έως μηδαμινά ερείσματα στη βάση της ΝΔ, στελέχη όπως ο Γ. Μουρούτης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, δίνουν τη δική τους μάχη αφενός για να έχουν «λόγο» στον προεκλογικό σχεδιασμό και αφετέρου για να δείξουν ότι είναι οι «αυθεντικοί» εκπρόσωποι της ομάδας των «σαμαροφυλάκων».

Μόνο που αυτή η ομάδα, κάτι που γνωρίζει καλά ο Αντ. Σαμαράς, διώχνει κόσμο, παρά φέρνει στη ΝΔ.

Κι αυτό γιατί ο λόγος τους είναι συχνά διχαστικός και παραπέμπει σε ένα μικρό και φοβικό κόμμα, που ενδεχομένως έτσι να το θέλουν για να είναι στα μέτρα τους. Όπως ήταν αυτό της Πολιτικής Άνοιξης…

Μόνο που η ΝΔ είναι παράταξη και δεν μπορεί και δεν θα γίνει, απ΄ ότι φαίνεται τουλάχιστον, ΠΟΛΑΝ…

Δια την υπογραφήν,
Ο Κεντροδεξιός παράγων
http://www.kentrinews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα