Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΙΤΤΣΒΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΑΒΒΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε σήμερα τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Τρωάδος - βοηθό επίσκοπο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου - ως νέο Μητροπολίτη Πιττσβούργου.
Ο Θεοφιλέστατος Τρωάδος είναι κληρικός αδιάβλητου ήθους, αφιλοχρήματος και με μεγάλη θεολογικη και θύραθεν παιδεία.
Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη προσωπική επιτυχία του ιδίου, αλλά και....
του Σεβασμιότατου Αμερικής, ο οποίος τον περιέβαλε με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, τον διόρισε Πρωτοσύγκελό του και αργότερα τον προώθησε ως βοηθό επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ
Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Ο ΣΤΟΡΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

Προσευχόμαστε ο νέος Μητροπολίτης Πιττσβούργου να καταστεί ο στοργικός πατέρας των ορθόδοξων χριστιανών της επαρχίας του, να αγκαλιάσει - με ξεχωριστή αγάπη - το εξαίρετο κοινόβιο της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης - ένα από τα μοναστήρια που ίδρυσε ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας - που βρίσκεται στα όρια της Μητροπόλεως του και να φροντίσει να συσταθούν και νέες Ιερές Μονές, ώστε ο λαός του Θεού να κατηχείται ορθόδοξα με πρότυπο τα ασκητικά παλαίσματα των μοναχών και των μοναζουσών που θα ασκούνται σε Μονές της Μητρόπολής του.

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Πιττσβούργου κυκλοφορεί με παραδοσιακή εμφάνιση - σε αντίθεση με την πλειοψηφία των επισκόπων της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής - και ότι δεν εμφορείται από οικουμενιστικά φρονήματα, πράγμα όχι σύνηθες στα καθ’ ημάς. Δυστυχώς!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΜΕ ΑΛΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

Ελπίζουμε ότι η εκλογή του Αγίου Τρωάδος ως νέου Μητροπολίτη Πιττσβούργου θα είναι η απαρχή της εκλογής παραδοσιακών ιεραρχών και ότι σύντομα θα μας αξιώσει ο Θεός να έχουμε καθ’ ολοκληρίαν Επαρχιακή Σύνοδο στην Αμερική, η οποία θα απομακρυνθεί με άλματα από την μη κατά Θεόν τροχιά που την έθεσαν οι Μεταξάκης, Αθηναγόρας και Ιάκωβος.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο χρειάζεται την Εκκλησία της Αμερικής για να μπορέσει να επιβιώσει. Αλλά και η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής χρειάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να μην αποκτήσει σταδιακά Αμερικανικό εθνοφυλετικό χαρακτήρα.

Οσοι ζούμε στην Αμερική γνωρίζουμε ότι ορισμένοι επιδιώκουν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Αμερικής, όχι απλά με την έννοια της διοικητικής Της απεξάρτησης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά με τη μεταβολή των αρχών της πίστης μας και τη υιοθέτηση προτεσταντικών προτύπων.

ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΙ

Συγκεκριμένα ορισμένοι επιδιώκουν τη χειροτονία γυναικών, τη χειροτονία εγγάμων επισκόπων, τη θέσπιση του δεύτερου γάμου των κληρικών!!! και παρόμοιες προτεσταντικές αντιλήψεις, οι οποίες βρήκαν έκφραση από τον GOAL - και όχι μόνον - την οργάνωση που πολεμούσε τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα.

Τα μέλη
Keywords
Τυχαία Θέματα