Η «εκτέλεση» του Υπουργού…

Χαλάνδρι. Ρεματιά. 10 το βράδυ.
Η μονοκατοικία χαμένη στο πράσινο. Ελάχιστα φώτα. «Διακριτικό περιβάλλον». Στο υπνοδωμάτιο του πάνω ορόφου της μεζονέτας οι κουρτίνες είναι τραβηγμένες και οι μπαλκονόπορτες ανοιχτές. Ένας μεσήλικας σηκώνεται από το κρεβάτι και φοράει το μπουρνούζι του.
Ξαφνικά τινάζεται και κρατάει το στήθος του. Πέφτει πάνω στο κομοδίνο και μερικά ποτήρια γκρεμίζονται με θόρυβο. Μια κοπέλα εμφανίζεται από το....
μπάνιο και βλέποντάς τον μέσα στο αίμα κάνει να ουρλιάξει.
- «Πέσε κάτω…», της κάνει αδύναμα νόημα.
Σέρνεται και τον πλησιάζει. Κάτω από το κρεβάτι
αυτός βγάζει ένα στικάκι και της το δίνει.
- «Φύγε…θέλουν κι εσένα…βρες τον Αργύρη, το δημοσιογράφο και δώστου το…να δώσει δημοσιότητα σ’ αυτά που θα βρει…είναι το μόνο που θα σε σώσει…διαπραγματεύσου το», λέει ξέπνοα ενώ αίμα αρχίζει να τρέχει από το στόμα του.
Μπαίνει μέσα στο δωμάτιο αλαφιασμένος ένας ένοπλος από τη συνοδεία του. Ο μόνος που κρατάει μαζί του όταν έρχεται εδώ. Σκύβει πάνω του.
Ο αστυνομικός καταλαβαίνει αμέσως ότι η βολή ήταν από ελεύθερο σκοπευτή και ήρθε από την κατεύθυνση της βεράντας. Προσπαθεί να τραβήξει τον άσχημα χτυπημένο τραυματία μακριά από την οπτική γωνία του σκοπευτή.
- «Πάρ’ την και φύγετε….», τους ψιθυρίζει ο τραυματίας με τις τελευταίες του δυνάμεις.
Ο αστυνομικός ήδη ειδοποιεί την υπηρεσία του έχοντας το πιστόλι στα χέρια κι επιτηρώντας το χώρο.
- «Η δουλειά μου είναι εδώ κύριε Υπουργέ…κύριε Υπουργέ;», τον σκουντάει, του εξετάζει την καρωτίδα και αμέσως «τινάζεται» κι αυτός πάνω του. Ο sniper είχε «διορθώσει» τη θέση του. Η δεύτερη βολή του είχε βρει κι αυτή τον στόχο της. Πέτυχε τον φρουρό στο κεφάλι.
Η κοπέλα είχε ήδη μαζέψει δυο ρούχα πρόχειρα, τα παπούτσια της και είχε συρθεί στην έξοδο του δωματίου. Μια σφαίρα πίσω της θρυματίζει έναν καθρέπτη.
Έφυγε αμέσως προς την σκάλα υπηρεσίας κι από κει προς το υπόγειο πάρκινγκ. Ο Υπουργός είχε προβλέψει «παράλληλες διαδρομές». Μέχρι να φτάσει είχε ήδη πετάξει το μπουρνούζι και προσπαθούσε τρέχοντας να ντυθεί. Μπήκε στο θωρακισμένο αυτοκίνητο, κλείδωσε τις πόρτες και χωρίς παπούτσια το έβαλε μπροστά και ξεκίνησε ενώ από το τηλεκοντρόλ άνοιγε τις συρόμενες. Πριν καλά καλά αυτές ανοίξουν κάποιος με κουκούλα είχε ήδη περάσει από κάτω και άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος της. Το ενισχυμένο μπαρμπριζ «κράτησε». Η συρόμενη άνοιξε αρκετά ώστε να μπορέσει σπινιάροντας να περάσει από κάτω. Η έξω συρόμενη είχε μισανοίξει. Το βαρύ όχημα έπεσε πάνω της, τσακίζοντάς την και με ταχύτητα μπήκε στο δρόμο. Κάποιος από πίσω συνέχιζε να της ρίχνει. Κρότοι βολής δεν ακούγονταν. Αν και με το θόρυβο που έκανε η κατεστραμμένη πόρτα ο σιγαστήρας ήταν μια περιττή πολυτέλεια. Το «ενισχυμένο» πίσω τζάμι «κράτησε» κι αυτό μέχρι ν’ απομακρυνθεί το όχημα σε ασφαλή απόσταση. Πήρε από το συρτάρι ένα κινητό, βρήκε τον αριθμό του δημοσιογράφου και τον κάλεσε ενώ κινούταν με ταχύτητα στην Πεντέλης με κατεύθυνση Αθήνα.
«Γιατί να της είπε ο Υπουργός για τον
Keywords
Τυχαία Θέματα