Η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα!

Αντιμέτωπη με ένα τεράστιο μπλακ άουτ το αμέσως επόμενο διάστημα βρίσκεται η Ελλάδα. Η ΔΕΠΑ, με επιστολή της, απειλεί να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς λόγω συσσώρευσης οφειλών, γεγονός που θα σημάνει ότι η χώρα δεν θα παράγει ενέργεια, άρα θα διακοπεί η παροχή ρεύματος στα νοικοκυριά!
Ο επικεφαλής της.....
Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ν. Βασιλάκος επεσήμανε στο πρακτορείο Reuters
ότι εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις για τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της ενέργειας και να αποτραπεί ενδεχόμενη κατάρρευση στα συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Σημείωσε δε ότι η Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες κρίσης την εβδομάδα αυτή για να αποτραπεί ο κίνδυνος, απόφαση που έλαβε μετά και την επιστολή της ΔΕΠΑ, με την απειλή να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου σε ηλεκτροπαραγωγούς λόγω συσσώρευσης οφειλών, καθώς και η ίδια πρέπει πριν τις εκλογές να προχωρήσει σε πληρωμές προς τους προμηθευτές της (Gazprom κ.ά.).
Και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, για την ομαλή τροφοδοσία ηλεκτρισμού μακροπρόθεσμα αν δεν υπάρξει ένεση ρευστότητας στους παραγωγούς ηλεκτρισμού, ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν καύσιμα.

http://www.itabloid.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα