Η Ελλάδα στα νύχια οικονομικών δολοφόνων

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Ι. Η μέχρι σήμερα καταστροφή μας

Τώρα, που μας χωρίζε μια μόνο σπιθαμή από την άβυσσο, που χαίνει και περιμένει να μας καταπιεί.

Τώρα, που καταποντίζεται η Ελλάδα, αφού επί δύο χρόνια διασύρθηκε βάναυσα, και χωρίς αντίλογο, στο εξωτερικό.

Τώρα που στη ρημαγμένη μας χώρα κυκλοφορούν τα θλιβερά φαντάσματα του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων αστέγων, που στοιχειώνουν τα βράδια τις πόλεις μας, της στρατιάς των εξαθλιωμένων συμπατριωτών
μας (1 περίπου στους 3 Έλληνες), που αναζητούν στα...
σκουπίδια την τροφή τους, των μικρών μαθητών που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, των νοικοκυραίων της μεσαίας τάξης, που αναγκάζονται να κλείνουν το ένα μετά το άλλο τις επιχειρήσεις τους.

Τώρα, που ουδείς νουνεχής Έλληνας είναι δυνατόν να βαυκαλίζεται ακόμη, με τη σκέψη πως τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις, τα μεσοπρόθεσμα και το σύνολο της επαίσχυντης ακολουθίας τους είναι αποκυήματα της αγωνίας των ευρωπαίων εταίρων μας, που δήθεν πασκίζουν, και που δήθεν θυσιάζονται για να μας σώσουν.

Τώρα, που οι ανείπωτες θυσίες του λαού μας, για περισσότερο από δύο χρόνια, κατέληξαν σε πρωτοφανές φιάσκο, που αβίαστα άλλωστε αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των σοβαρών οικονομολόγων, εντός αλλά και εκτός της Ελλάδος. Ναι, η συνταγή του ΔΝΤ είναι λανθασμένη και θανάσιμα επικίνδυνη. Να υπενθυμίσω, απλώς, σχετικά, ότι τα δεινά μας, το 2009, άρχισαν με ένα χρέος 120% στο ΑΕΠ μας, και πριν από μερικές εβδομάδες οι εταίροι μας μάς έπεισαν, ανερυθρίαστα ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αν και το 2020, κατορθώσουμε να έχουμε το ίδιο χρέος με αυτό του 2009. Δηλαδή, επί 11 ολόκληρα χρόνια οι απάνθρωπες θυσίες που μας επιβάλλουν θα ήταν χωρίς αντίκρισμα, θα ήταν ένα Σισύφειο έργο. Ωστόσο, μια εντελώς πρόσφατη ανάλυση του ΔΝΤ, που στην Ελλάδα κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό, εκτιμά ότι το 2020 το χρέος μας, ως ποσοστό, στο ΑΕΠ δεν θα είναι 120% αλλά 135%- και σήμερα 160%. Αυτό εξηγεί το γιατί οι εταίροι μας αποθρασύνθηκαν τελευταίως και επιδίδονται σε αντιφατικού περιεχομένου δηλώσεις.

Δεν νοείται να μη γίνονται πλήρως αντιληπτές αυτές οι αλήθειες από αρμόδιους εντός και εκτός της Ελλάδος….. Γι αυτό, και είναι αδιανόητος ο τρόπος αντιμετώπισής τους, από του πατέρες του Έθνους.
ΙΙ. Η νέα δανειακή σύμβαση: Διάσωση ή ολοκλήρωση της καταστροφής;

Τώρα που στις 8 Φεβρουαρίου οι μάσκες έπεσαν, και οι υποτιθέμενοι «σωτήρες» μας βυθίζουν αδίστακτα πια το μαχαίρι στο λαιμό μας, οι εταίροι μας απαιτούν ήδη, εκτός από τον δημόσιο πλούτο μας, και τις ίδιες τις σάρκες μας. Απαιτούν αίμα και ανθρωποθυσίες. Τώρα, σαρώνουν αλύπητα τα πάντα, αδιαφορώντας πλήρως αν, έτσι, στερούν από ένα ολόκληρο λαό τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψή, τη στοιχειώδη παιδεία, τη στοιχειώδη διατροφή, τις στοιχειώδεις υπηρεσίες του κράτους πρόνοιας. Δηλαδή, τώρα, οι εταίροι μας, που αλλοίμονο, συμπεριφέρονται απροκάλυπτα πια ως οικονομικοί δολοφόνοι, μας επιβάλλουν με απύ
Keywords
Τυχαία Θέματα