Ή εμείς ή αυτοί..

Εμείς.. το καθήκον μας, κι εκείνοι.. το δικό τους! Δεν έχουμε την ίδια πατρίδα με αυτούς άλλωστε!.. και το καθήκον που υπαγορεύεται απο τον δίκαιο θυμό, την ευσυνειδησία, την δικαιοσύνη και την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας, έχει ποιότητα και δύναμη.. και επι πλέον.. δεν το αγοράσαμε και δεν το χρωστάμε!.. συνεπώς.. δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανείς! Ένα τέτοιο καθήκον κερδίζει τον πόλεμο, έστω κι.....
αν φαινομενικά χαθεί ακόμα μια μάχη. Δεν θα είναι μάταιη.. Άλλωστε.. ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΟΤΈ ΕΙΡΗΝΗ!

Ποιός έχει το σθένος –Ενέργεια- να πάρει το κόκκινο χάπι? Να ρισκάρει μαζί
με τον Nio? Κακώς λένε πως οι άνθρωποι φοβούνται τον Θάνατο, την Ζωή φοβούνται, την Ελευθερία φοβούνται. Γιατί η Ελευθερία από την φυλακή της Σπηλιάς θέλει αγώνα, πόνο, κούραση, δύναμη… Δεν έχει ο άνθρωπος την απαιτούμενη Ενέργεια για την διαφυγή από την φυλακή της δημιουργίας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που έχουν συμφέροντα, για να τον κρατούν μέσα στην Σπηλιά φυλακισμένο. Μην ξεχνάμε πως χωρίς έμψυχα όντα δεν νοείται δημιουργία.

Αυτές οι ψυχές είναι η μπαταρία που συντηρεί το matrix της δημιουργίας. Ο δημιουργός σαν βαμπίρ απορροφά την Ενέργεια της μπαταρίας, για να συντηρηθεί, ποιός νοιάζεται για την μπαταρία; Χρειάζεται να παλέψει, να ρισκάρει, να τολμήσει, για να αποδράσει κάθε άνθρωπος, που έχει την στοιχειώδη Ενέργεια για να το αποτολμήσει. Δεν αρκεί να έχει Θέληση, χρειάζεται και ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να πετύχει την Ελευθερία του και να βρεθεί ΕΞΩ από τα νύχια του δημιουργού ή το ράμφος του Αετού κατά τον Χουάν Μάτους στον Καστανέντα.

Πριν 2500 χιλιάδες χρόνια ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» στο 7ο κεφάλαιο παρουσιάζει την αλληγορία της «Σπηλιάς» και θέτει την αμφισβήτηση της πραγματικότητας, την απατηλότητα του κόσμου, των ιδεών, των λόγων και των πραγμάτων (ύλης) έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε.

«Η ανθρώπινη ψυχή μοιάζει με ανθρώπους που κατοικούνε μέσα σε μια σπηλιά, που έχει ολάνοικτη είσοδο προς το φως. -Φαντάσου τους ανθρώπους αυτούς αλυσοδεμένους εκεί μέσα από την παιδική ηλικία στα πόδια και στο κεφάλι. -Δε μπορούν να σηκωθούν, αλλά ούτε και το κεφάλι τους να στρέψουν δεξιά κι αριστερά. – Κάθονται έτσι, ώστε να έχουν την είσοδο της σπηλιάς πίσω τους και είναι αναγκασμένοι να βλέπουν πάντα μπροστά χωρίς μπορούν ποτέ να δουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ούτε προς το φως, αφού δε μπορούν να κουνήσουν το κεφάλι τους..
Ακόμη λέει ο Πλάτωνας, οι Δεσμώτες αντιλαμβάνονται τις αλυσίδες σαν κοσμήματα, σαν πολύτιμα εργαλεία που τους επιτρέπουν να είναι κυρίαρχοι του κόσμου τους όπως τον αντιλαμβάνονται, χωρίς να βλέπουν πως είναι κάγκελα φυλακής που δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω και να δουν το Φως και μια άλλη πραγματικότητα ζωής, Ούτε που φαντάζονται πως υπάρχει ζωή έξω από την...
σπηλιά.

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαριές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για να βρω τα παράθυρα.
— Όταν ανοίξει
ένα παράθυρο θα ναι παρηγοριά.—
Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να το βρω. Και καλ
Keywords
Τυχαία Θέματα