Η επιχείρηση "σκούπα" και η επιχείρηση "σπέκουλα"

Επιχείρηση σπέκουλας απέδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε όσους αντιδρούν στην τροπολογία για τους παράνομους μετανάστες διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «η κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο και κανείς δεν δικαιούται να αγνοεί τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος».

Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι με ...
αυτό τον τρόπο θα σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα στους διακινητές, «το οποίο», όπως είπε, « έχει ήδη σταλεί, ότι η Ελλάδα
πλέον από τη στιγμή που μπεις δεν σε αφήνει ελεύθερο αλλά σε πάει σε κέντρο φιλοξενίας». Αναφερόμενος μάλιστα στην απορία πολλών για το που έχουν μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα οι παράνομοι μετανάστες του κέντρου, ο κ. Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι εξαφανίστηκαν επειδή εξαφανίστηκαν κι εκείνοι που τους πήγαιναν εκεί.

Έκανε επίσης γνωστό ότι ενώ μέχρι πρότινος τα αιτήματα εθελοντικού επαναπατρισμού ανέρχονταν σε 30-50 την ημέρα τώρα έχουν αυξηθεί σε 500, όταν μέσα στα τρία τελευταία χρόνια από τους 450.000 παράνομους μετανάστες επαναπατρίστηκαν μόλις οι 50.000 εξ’ αυτών. «Σας προκαλώ και σας παρακαλώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοίδης προσθέτοντας την θρυλική, για άλλους λόγους φράση, ότι «χρήματα υπάρχουν πολλά από την Ε.Ε. γιατί έχουμε απορροφήσει μόλις 40 εκατομμύρια από το κονδύλι των 250 εκατομμυρίων ευρώ» υπενθυμίζοντας παράλληλα και τον κίνδυνο τον Ιούνιο η χώρα μας να βγει από την Συνθήκη του Σένγκεν.

«Άμα ήταν τόσο σοβαρό το θέμα γιατί δεν το κάντε δυόμιση χρόνια και περιμένατε την τελευταία μέρα και την τελευταία ώρα; Η χρονοκαθυστέρηση είναι το πρόβλημά σας», σχολίασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε Σικάγο. Η τύχη της τροπολογίας θα κριθεί πάντως σε επίπεδο ονομαστικής ψηφοφορίας μετά από αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Η ΝΔ φαίνεται πως θα υπερψηφίσει, η κα Μπακογιάννη εκ μέρους της ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα δώσει θετική ψήφο ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός έχει δηλώσει ότι θα την καταψηφίσει.

http://www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα