''Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΡΑΪΧ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ''

Στη κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου ''Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΡΑΪΧ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΜΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ'' του Γεωργίου Μαλούχου από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη. Για το βιλίο μίλησαν οι Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής Πολιτικών Θεωριών, Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωρ Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Φραγκούλης Φράγκος, Στρατηγός, Επίτιμος Αρχηγός Γενικού
Επιτελείου Στρατού, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής, και......
Παναγιώτης Καλατζόπουλος, συνθέτης ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης .

Οι ομιλητές ανέλυσαν...

το πως η Γερμανία από θύτης μεταβλήθηκε σε θύμα και με τον κλασικό χοντροκομμένο της τρόπο προσπαθεί να επιβληθεί οικονομικά σε ολόκληρη την Ευρώπη και να επιβάλει την πολιτική της. Αναφέρθηκε επίσης το έλλειμα της Γερμανίας στο γεωπολιτικό πεδίο και πως αυτό μπορεί να είναι το κλειδί εξόδου από την οικονομική κρίση σε ότι αφορά την Ελλάδα που αποτελεί (αν εκμεταλευτεί σωστά) το δυνατό της σημείο. Ο συγγραφέας τόλμησε να κατονομάσει τον ΓΑΠ ως τον κύριο υπεύθυνο για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα με τον καταστροφικό τρόπο που διαχειρίστηκε την διακυβέρνηση της χώρας. Από πλευράς ομιλητών τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα κέρδισε η τοποθέτηση του πρώην Γ.Ε.Σ Στρατηγού Φράγκου που έδωσε έναν αέρα αισιοδοξίας καθώς και τα σημαντικά στοιχεία που παρέθεσε ο κ.Νίκος Κοντζιάς σχετικά με τη γερμανική οικονομία και το πως βγαίνει κερδισμένη από την ελληνική οικονομική κρίση.

Το δυστήχημα είναι ότι γι ακόμα μια φορά οι ομιλητές, που οι περισσότεροι εξ αυτών ανέχτηκαν και αποτέλεσαν μέρος αυτού του σάπιου συστήματος και κάποιοι εξακολουθούν να αποτελούν, αρκέστηκαν σε θεωρίες και σε καταγγελτικό λόγο για την πολιτική ελίτ δίχως να προτείνουν τίποτα το ουσιαστικό. Στην εκδήλωση είχαν το θράσσος να παραστούν πρώην υπουργοί και βουλευτές που συνέβαλαν τα μέγιστα για να οδηγηθούμε στο τέλμα που βρισκόμαστε όπως ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης κ.α.
egersis

http://egersis2.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα