Η Ευρώπη εξακολουθεί να θαμπώνεται από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό

Πολωνία Biscupin international Archaeological Festival 2011



Στα χνάρια του Πυθέα… 2300 έτη μετά το περίφημο ταξίδι του μέγα Έλληνα Ναυσιπλόου από τη Μασσαλία στον Αρκτικό Κύκλο και την Βαλτική θάλασσα, υπερήφανα Ελληνικά Οπλιτικά σύμβολα εμφανίζονται ξανά στην γη της Πολωνίας και παρουσιάζουν την....
πραγματική Ελληνική Πολεμική τέχνη...

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, η 12μελής Ελληνική Ομάδα Δημιουργικής Ιστορικής Αναβίωσης ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ επιστρέφοντας από την Πολωνία μόλις παραλαμβάνει τις βαριές
αποσκευές της από το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σε όποιον ηχεί παράξενα το «Ομάδα Δημιουργικής Ιστορικής Αναβίωσης» έχει απόλυτα δίκιο διότι δεν είναι συνηθισμένος όρος στην νεο-Ελληνική κουλτούρα….
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή . Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ πριν λίγους μήνες δέχθηκε επίσημη πρόταση από το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας με σκοπό την συμμετοχή της στα πλαίσια του καθιερωμένου ετήσιου αρχαιολογικού Φεστιβάλ που διεξάγεται αδιάκοπτα τα τελευταία 17 χρόνια σε ειδικά διαμορφωμένο αρχαιολογικό χώρο στο Μπισκούπιν της Πολωνίας (). Για το έτος 2011 ο τιμώμενος πολιτισμός επιλέχθηκε να είναι η Αρχαία Ελλάδα.

Δεκάδες Πολωνοί φοιτητές υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών κόπιασαν στην προσπάθεια τους να αναβιώσουν κάθε σημαντική πτυχή του αρχαίου Ελληνικού κόσμου ορίζοντας σαν διακριτή αφετηρία τον Μινωικό πολιτισμό για να φτάσουν μέχρι και στην Αλεξανδρινή εποχή. Οι ευρύχωρες ανακατασκευασμένες ξύλινες αίθουσες του Αρχαιολογικού χώρου γέμισαν από ζωή, φωνές και χρώμα. Σε κάθε ένα από τους 15 θεματικούς χώρους ο επισκέπτης μπορούσε να βυθιστεί ανεπαίσθητα στο αρχαίο Ελληνικό παρελθόν καθώς αυτό ζωντάνευε απροσδόκητα μπροστά στα μάτια του. Καλόγουστα πολύχρωμα γυναικεία φορέματα εμπευσμένα από τις τοιχογραφίες των Μινωϊκών ανακτόρων, αγγειοπλαστική, αντίγραφα αρχαίων κοσμημάτων, ζωγραφική κεραμικών, γευσηγνωσία αρχαίας Ελληνικής κουζίνας, κομμωτική, κλωστοϋφαντουργία.. όλες οι πτυχές του Αρχαίου Ελληνικού βίου ξετυλίγονταν με το πιο παραστατικό και εμπεριστατωμένο τρόπο.
Αποστολή του Σύλλογου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ ήταν η φυσική αναπαράσταση τακτικών Οπλιτικής Φάλαγγος του 5ου π.Χ Αιώνα. Μία τέτοιου είδους πρόσκληση σε Ελληνικό Σύλλογο μπορεί να θεωρηθεί ως σταθμός, καθώς αποτελεί κάτι εντελώς καινούργιο και πρωτόγνωρο για τα εγχώρια πολιτιστικά δεδομένα μίας και η Ελλάδα μέχρι πριν από δύο βδομάδες ήταν η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα με μηδενική αντιπροσώπευση σε ανάλογα Αρχαιολογικά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 έτη απολαμβάνοντας μεγάλη επιτυχία.
Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για τον εν λόγω Σύλλογο ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ μιας και επιλέχθηκε από την Πολωνική Ακαδημία ως ο πιο ικανός να αποδώσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνθήκες του Οπλιτικού «μάχεσθαι» που έλαβαν χώρα τον 5ο αιώνα π.Χ.

Αγνοώντας τα συνεχή επικριτικά σχόλια και τις λοιδωρίες εγχώριων παραγόντων, προσυλωμένοι στις αξίες τους και επενδύοντας
Keywords
Τυχαία Θέματα