Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ

«ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ»
ΚΑΙ «ΠΡΟΪΟΝΤΑ... ΥΓΕΙΑΣ»

«ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ»

Οστεοπόρωση είναι η αραίωση του οστίτου ιστού των οστών ή, πολύ πιο απλά, η απώλεια οστικής μάζας, που προκαλεί ατροφία των οστών και παρατηρείται στο σύνολο, σχεδόν, των γυναικών μετά την ηλικία της εμμηνόπαυσης και σε αρκε-τούς άντρες σε μεγαλύτερη ηλικία.
Αυτή, όμως, η......
απώλεια οστικής μάζας είναι πάθηση, είναι ασθένεια ή είναι σοφή κίνηση
του οργανισμού;
Ας το ψάξουμε.
Η Φύση λειτουργεί με απόλυτη σοφία, ακρίβεια και οικονομία. Φαίνεται ότι όλα διαμορφώθηκαν από κάποιον φωτισμένο Δημιουργό. Η Φύση, είτε είναι αυτός ούτος ο Δημιουργός, είτε είναι ο εκτελεστής των επιδιώξεων του Δημιουργού, λειτουργεί με συγκεκριμένους τρόπους, που αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται επί τη βάσει κά-ποιου «Σχεδίου». Τίποτα απ’ όσα τέλεια υπάρχουν ή συμβαίνουν δεν μπορεί να είναι τυχαίο ή συμπτωματικό, διότι, τότε, θα έπρεπε να δεχθούμε το άτοπο να συμβαίνουν άπειρες και αλλεπάλληλες συμπτώσεις. Ακόμη και η χαοτική συμπεριφορά ορισμέ-νων φαινομένων, όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι έχει συγκεκριμένο σκοπό, στόχο, που είναι η υλοποίηση του «Σχεδίου».
Βέβαια, δεν γνωρίζουμε τον σκοπό και τον στόχο του Δημιουργού. Γνωρί-ζουμε όμως ότι ο Δημιουργός ήθελε και θέλει να υπάρχουμε, διότι, αν ήθελε να μην υπάρχουμε, πολύ απλά, δεν θα μας έφτιαχνε.
Για να υπάρχουμε, λοιπόν, ο Δημιουργός μάς έδωσε όλα τα απαραίτητα για την συντήρησή μας, για την αυτοθεραπεία μας και για την προσαρμογή μας στις εκάστοτε συνθήκες, ώστε να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε την πορεία μας και να τοποθετήσουμε και εμείς το κομματάκι, που μας αναλογεί, στο puzzle του «Σχε-δίου».
Πώς, όμως, είναι δυνατόν οι γυναίκες, που αποτελούν τον μισό πληθυσμό της Γης να καθίστανται ασθενείς, πάσχουσες από οστεοπόρωση, από το μέσον της ηλικίας τους;
Είναι δυνατόν ο Δημιουργός να έκανε τέτοιο λάθος ή να είναι «βιτσιόζος», ώστε να προσπαθεί να καταστρέψει αυτό που δημιούργησε;
62 ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ
Αυτό το ερώτημα, είναι το φιλοσοφικό θεμέλιο, από το οποίο ξεκίνησα να μελετώ το θέμα, να κάνω παρατηρήσεις και να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι η οστεοπό-ρωση δεν είναι ασθένεια!!! Έστω, κατά την γνώμη μου.
Τί είναι, τότε και γιατί «πάσχουν» οι γυναίκες; Είναι, απλά, η σοφή κίνηση της Φύσης, που λειτουργεί με απόλυτη οικονομία, γνωστή σε όλους, εξ ού και η φράση «Οικονομία της Φύσης».
Για να αντιληφθούμε καλύτερα τί σημαίνει «Οικονομία της Φύσης», ας δούμε έ-να χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσα από άπειρα τέτοια παραδείγματα.
Οι μέλισσες φτιάχνουν με κερί μια κατασκευή, την κερήθρα, για να αποθηκεύουν το μέλι τους. Η μοναδική κατασκευή, που με την ελάχιστη ποσότητα κεριού μπορεί να χωρέσει την μεγίστη δυνατή ποσότητα μελιού είναι μια κατασκευή με πολυά-ριθμα κανονικά εξάγωνα, δηλαδή, ακριβώς η γνωστή κερήθρα.
Αυτό αποδεικνύεται με ανώτερα μαθηματικά. Τώρα, πώς οι μέλισσες, χωρίς να γνωρίζουν ανώτερα μαθηματικά και… ολοκληρώματα, φτιάχνουν μι
Keywords
Τυχαία Θέματα