"Η κατάσταση στα ΜΜΕ είναι απελπιστική", ομολογεί γνωστός εκδότης!

"Συμπάσχω μαζί σας, αλλά δεν έχω να σας πληρώσω", λέει στους εργαζόμενους της εφημερίδας του. Τώρα που σταμάτησε το κρατικό χρήμα, όλοι έχουν πρόβλημα!

"Η κατάσταση στα ΜΜΕ είναι απελπιστική", λέει ο γνωστός εκδότης Δημήτρης Ρίζος, που κυκλοφορεί τον "Αδέσμευτο Τύπο". Με άρθρο του στην εφημερίδα του κατανοεί το πρόβλημα όσων εργάζονται στην επιχείρησή του, που μένουν απλήρωτοι, αλλά εξηγεί ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει. Μόνο αν πωληθεί η εφημερίδα σε μεγαλοεπειχηρηματία, διεευκρινίζει, μπορεί να σωθεί και να.......
μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι. Και εξηγεί ότι τώρα που το κράτος
δεν πληρώνει, οι εφημερίδες χρεοκοπούν... Τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Ρίζος: "Θα ασχοληθώ και σήμερα με τα Ελληνικά Μέσα Πληροφόρησης –έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά– καθώς η κατάσταση σ’ αυτά είναι πια απελπιστική!..

ΠΡΙΝ προχωρήσω σε άλλες λεπτομέρειες, θα σας παραθέσω μερικά απίστευτα στοιχεία, όπως τα δημοσιοποίησαν μάλιστα τα ίδια αυτά ΜΜΕ.

* Η μεγαλύτερη δημοσιογραφική και ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση, το Συγκρότημα Λαμπράκη, έχει χρέη (από δάνεια κ.λπ.) 240 εκατομμύρια ευρώ!!!

* ΤΟ μισοδιαλυμένο ALTER έχει καταφέρει να έχει χρέη πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ!!!

* Ο επίσης ισχυρός Ομιλος Μπόμπολα («Εθνος» κ.λπ.) έχει παθητικό που ξεπερνά τα 220 εκατομμύρια ευρώ!..

***
* ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η χαροπαλαίουσα «Ελευθεροτυπία», που τα χρέη της (από δάνεια κ.λπ.) ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ!..
* ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ότι και το Κανάλι ΜΕΓΚΑ με τους πλούσιους μετόχους του έχει φθάσει στο σημείο να «μπαίνει μέσα» πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!..
***
Η συνέπεια αυτής της κρίσης στα ΜΜΕ είναι καταστροφική...
Πάνω από 800 εργαζόμενοι στο ALTER θα μείνουν άνεργοι...
Και πάνω από άλλοι 800 από την «Ελευθεροτυπία» θα χάσουν τον μισθό τους!..
Σ’ αυτούς προσθέστε και τους εκατοντάδες –έως χιλιάδες– απολυθέντες από τα μεγάλα Συγκροτήματα και τις άλλες χιλιάδες ανέργους από εφημερίδες που έκλεισαν... («Απογευματινή», «Ελεύθερος», «Βήμα» κ.ά.).
***
ΑΥΤΗ είναι η γενικότερη κατάσταση στον χώρο μας.
Η δική μας επιχείρηση, του «Αδέσμευτου Τύπου», δεν έχει ούτε κατά διάνοια τέτοια χρέη.
Φθάσαμε όμως στο σημείο να μην εισπράττουμε σχεδόν τίποτε!..
Ούτε από τα διαφημιστικά γραφεία, που, ενώ μας χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, πτωχεύουν το ένα μετά το άλλο, αλλά ούτε και από το Δημόσιο από αυτά που μας χρωστάνε από τις κρατικές καταχωρίσεις στην εφημερίδα.
***
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κατ’ αρχήν συμπάσχω ή μάλλον πάσχω περισσότερο από τους απλήρωτους εργαζομένους μας...
Αλλά υπάρχει πάντα η ελπίδα...
...Αν κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας θελήσει να επενδύσει στον «Αδέσμευτο», και η εφημερίδα θα σωθεί και η κυκλοφορία της θα ανέβει και η κερδοφορία της θα επανέλθει...".
www.katoci.com
Keywords
Τυχαία Θέματα