Η Κρήτη δείχνει το δρόμο της Ενωτικής Αντίστασης

Η Κρήτη για άλλη μια φορά έδειξε το δρόμο!
Έδειξε το δρόμο της κινηματικής δράσης με πρόταγμα τον εθνικό στόχο της άμεσης Ανατροπής του Μνημονίου.
Όχι με ευχολόγια και σοφιστείες.
Οι Κρητικοί άλλωστε φημίζονται για την ενεργητικότητά τους.
Και έκαναν το βήμα-φάρος για την πανελλήνια δράση ανατροπής.

Και το σημαντικό βήμα στη Δράση
είναι η Παγκρήτια συνάντηση των κινημάτων, των φορέων και των πολιτών που βλέπουν τη διέξοδο απ' την Κρίση μέσα από.....
διαδικασίες ενός μεγάλου ενωτικού κινήματος.
Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου λοιπόν πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο συζητήσεων και προβληματισμού που οργάνωσαν οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ.

Μαθαίνουμε λοιπόν απ' το http://politeskatatouxreous.blogspot.com ότι:
Τους τρεις κύκλους συζητήσεων παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες του Ηρακλείου και δεκάδες κινήματα από κάθε γωνιά της Κρήτης. Οι εμπεριστατωμένες προσεγγίσεις των πανεπιστημιακών, των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος, της νεολαίας και των απλών πολιτών για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των Μνημονίων έδειξαν πως η κοινωνία είναι έτοιμη, για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, που διαμορφώνουν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και η δουλική στάση της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου έναντι των δανειστών – τοκογλύφων.
Δυναμική ήταν η συμμετοχή φορέων στην παγκρήτια συνάντηση των κινημάτων. Στις εργασίες πήραν το λόγο 30 εκπρόσωποι κινημάτων που μετέφεραν την εμπειρία και τη δυναμική των νέων αυτών φορέων αντίστασης στο νησί. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε κοινή δήλωση που αναφέρεται στην ανάγκη του παραπέρα συντονισμού της δράσης τους
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση των πολιτικών φορέων και κινήσεων στην οποία συμμετείχαν 6 εκπρόσωποι πολιτικών σχηματισμών, ανεξάρτητων κινήσεων και μετώπων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο η αγωνία του κόσμου και της κοινωνίας για τη συγκρότηση του μετώπου των αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα ανατρέψει τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και θα θεμελιώσει μια νέα ελπιδοφόρα για τη χώρα μας προοπτική.

Το κείμενο της Κοινής Δήλωσης των κινημάτων της Κρήτης έχει ως εξής:.....

«Στις 3 και 4 Μαρτίου 2012 βρεθήκαμε κινήματα απ’ όλη την Κρήτη. Κοινή διαπίστωση και αίτημα όλων μας είναι η ανάγκη για συντονισμό και κοινή δράση. Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να απαντηθεί μόνο με ολομέτωπη αντίσταση.
Απέναντί τους βρίσκονται τα κινήματα που δρουν σε ολόκληρο το νησί. Τα κινήματα αυτά παλεύουν ενάντια στη διάλυση της κοινωνίας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία, ενάντια στο ξεπούλημα της γης και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Παλεύουν ενάντια στη διάλυση της παιδείας και της υγείας και με στόχο την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Τα κινήματα στήνουν δομές και δίκτυα αλληλεγγύης για να μη μείνεις κανείς μόνος και αβοήθητος μέσα στην κρίση.
Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για τον συντονισμό. Συνεχίζουμε
Keywords
Τυχαία Θέματα