Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι πρέπει να πράξει, διαβεβαίωσε ο Παπανδρέου τον κ. Ρομπέϊ

Η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, του κ. Παπαδήμου, που τον συνοδεύει και του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπεϊ, δεν κόμισε τίποτα νεώτερο σε όλα όσα έγιναν γνωστά το μεσημέρι, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό διαβεβαίωσε για άλλη μία....
αφορά τον κ. Ρομπέϊ πως η Ελλάδα θα τηρήσει μέχρι κεραίας τα συμπεφωνημένα, κάτι που σημαίνει πως θα επιδιωχθεί η με κάθε τρόπο έγκριση από τη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (αυτό μάλλον σημαίνει πως δεν θα οδηγηθούμε στην λύση της επιψήφισης του από τους 180 βουλευτές, αλλά θα περάσει μόνο με τις θετικές ψήφους των 151 βουλευτών ή και λιγότερων στην περίπτωση που η αντιπολίτευση, τουλάχιστον το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουν δηλώσει δεν θα παραστούν στη ψηφοφορία).
Παράλληλα, αύριο και την Τετάρτη θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε όλα τα σημεία που έχουν μείνει μικρά ή μεγάλα κενά. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Γιούνγκερ ο οποίος είπε πως μετά την Τετάρτη και οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν τα ίδια κείμενα, με τις ίδιες παρατηρήσεις και το ίδιο συμπέρασμα. Από την στιγμή που το μεσοπρόθεσμο θα τύχοι της έγκρισης της Βουλής, τότε το ζήτημα της Ελλάδας θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, ίσως και μοναδικής, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου.

Η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Ρομπέϊ διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενδεικτικό της πληθώρας των θεμάτων και της σημασίας της ατζέντας που είχαν ως αντικείμενο. Πάντως, το μεγάλο αγκάθι παραμένει η οριοθέτηση και οριστικοποίηση του τρόπου με τον οποίο θα επιτευχθεί η λύση της εθελοντικής διακράτησης κρατικών ομολόγων από ιδιώτες, ώστε αυτή η εξέλιξη να μην θεωρηθεί ως πιστωτικό γεγονός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα και την παγκόσμια οικονομία.

http://dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα