Η «μνημονιάδα» σε στικάκι μνήμης USB

Ο λόγος για την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012 σήμερα στη Βουλή διά χειρός Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο υπουργός Οικονομικών άδραξε την ευκαιρία να υπογραμμίσει, ότι αποτελεί ένα παράθυρο ευκαιρίας και ότι υπό όρους και προϋποθέσεις μπορεί να είναι ο προϋπολογισμός αναστροφής της πορείας του τόπου, του πρωτογενούς πλεονάσματος και της μείωσης του
δημόσιου χρέους, ενώ υπογράμμισε οι εκτιμήσεις έχουν γίνει από τους εταίρους μας με...
πραγματικά στοιχεία και όχι πλασματικά.

Για να λέμε και την αλήθεια τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού, δεν έπεισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και της συγκυβέρνησης! «Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι», σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης από τη Ν.Δ. και συνέχισε ευχόμενος το πρωτογενές έλλειμμα να μην γίνει με καρατόμηση των δημοσίων επενδύσεων και να είναι αποτέλεσμα δημιουργίας νέου πλούτου.

«Αν δεν προχωρήσουμε σε ανάπτυξη και αυτός ο προϋπολογισμός δυστυχώς θα έχει την τύχη των προηγουμένων», κατέληξε. «Κινείται και θα κινηθεί στο πλαίσιο της σωτηρίας των συμφερόντων και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, κι αυτό δεν είναι η σωτηρία της χώρας», σημείωσε ο κ. Χαλβατζής από το Κ.Κ.Ε., ενώ να μην φέρει άλλα άδικα μέτρα ευχήθηκε η κα Παπανδρέου - Παπαδάκη από τον ΛΑ.Ο.Σ..

Εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «αυτό το έκτρωμα» είναι η απόλυτη καταστροφή της χώρας. «Μη θεωρήσετε», είπε, «ότι αυτά τα λόγια είναι υπερβολικά και δημαγωγικά τα λέω με κάθε ειλικρίνεια και τα λέω από την πρώτη στιγμή που αρχίσατε τη “μνημονιάδα”. Έπρεπε να τον πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων και να χαράξετε δρόμο αλλαγής στην Ελλάδα».

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα