Η Μονή Γηρομερίου γιόρτασε τη μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου

Η Μονή Γηρομερίου στη Θεσπρωτία γιόρτασε με κατανυκτικό εσπερινό και αρχιερατική θεία λειτουργία τη μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου. Και την παραμονή και ανήμερα της εορτής προσήλθαν πολλοί πιστοί όχι μόνο από τη Θεσπρωτία, αλλά και από άλλες περιοχές της
Ηπείρου. Στην πανηγυρική λειτουργία, ανήμερα της εορτής, χοροστάτησε ο....
Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος. Μαζί του ιερούργησαν ο ηγούμενος του μοναστηριού αρχ. Μεθόδιος, ο πρωτοσυγκελεύων της Μητροπόλεως αρχ. Γερβάσιος, ο γενικός
αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως π. Βελισσάριος και άλλοι κληρικοί. Στο περιεκτικό κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο βίο του οσίου Νείλου. Όπως είπε, μετά από πρόσκληση κατοίκων της Θεσπρωτίας, ο όσιος Νείλος μετέβη στην περιοχή του Γηρομερίου και εγκαταστάθηκε σε ένα παλαιό ασκητήριο, στη σπηλιά ενός απότομου βράχου. Σύντομα σχηματίστηκε γύρω του μικρή αδελφότητα ασκητών και κατόπιν οράματος και αφού βρήκαν την εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, μεταφέρθηκαν στο απέναντι βουνό όπου έκτισαν τον πρώτο πυρήνα της Μονής".
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολύπλευρη πνευματική δράση της μονής. Αν και αποτελείται μόνο από 3 μέλη, το έργο της είναι μεγάλο και ουσιαστικό.
Τις λατρευτικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Παππάς, οι τοπικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και φυσικά πλήθος προσκυνητών.

http://www.katoci.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα