Η ομιλία της Α. Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την διέξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων

Αυτή την κρίσιμη στιγμή αποδέκτης της ομιλίας μας είναι αποκλειστικά και μόνο ο λαός. Επιθυμούμε να προκαλέσουμε σκέψεις, ερωτήματα και προβληματισμούς για τη διέξοδο υπέρ του λαού σε βάρος των μονοπωλίων, του κεφαλαίου.

Επιθυμούμε να πείσουμε για την άμεση ανάγκη ο λαός τώρα να πάρει την ιστορική απόφαση, να δώσει πρωτοφανή μαζικότητα και αποτελεσματικότητα στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη. Μαζί με το ΚΚΕ,
σε συνεργασία και συμπαράταξη.

Υπάρχει το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Η ΣΚΛΗΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και...
τη διαχείριση της.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο. Ιδιαίτερα στα εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν κόψει το δεσμό τους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Έχουμε και εμείς ευθύνη να σας πείσουμε, αλλά έχετε και εσείς ευθύνη, γιατί είτε από πίστη, είτε από ελπίδα, είτε από συνήθεια, τους έχετε δώσει τη δυνατότητα να κυβερνούν και να ισχυρίζονται ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Δεν φθάνει να καταδικάζετε τα δύο κόμματα, γιατί τα θεωρείτε ανάλγητα, μακριά από το λαό, ανίκανα να διαχειριστούν την κρίση, που δεν λένε την αλήθεια ή δεν ξέρουν να κυβερνήσουν. Ορισμένες επικρίσεις μπορεί να έχουν κάποια βάση, όμως δεν αποτελούν την ουσία του προβλήματος.

Και τα δύο κόμματα είναι ικανά, καθώς έχουν καταφέρει να υπηρετούν πιστά τα επιχειρηματικά μεγαθήρια να υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και τους σκοπούς του ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να αποσπούν την ψήφο σας η την ανοχή σας.

Δεν είναι κόμματα εθελόδουλα, όπως τα κατηγορούν μερικοί για να κάνουν εντύπωση, είναι πιστά στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, ακριβώς γιατί αυτό συμφέρει την αστική τάξη.

Δεν πρόκειται να αλλάξουν, θα γίνονται όλο και χειρότερα. Ο λαός πρέπει να αλλάξει επιλογή και στάση απέναντι στο κίνημα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιστορικής ευκαιρίας: ο λαός να μετρήσει το μπόι του, να αντεπιτεθεί και να τους νικήσει κατά κράτος, να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

Δεν υποτιμάμε τη σημασία κινητοποιήσεων για άμεσα πιεστικά προβλήματα, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στη γειτονιά, στο δήμο και την περιφέρεια. Και εμείς στην πρώτη γραμμή είμαστε, παντού, όπου φθάνουμε και μπορούμε.

Παλέψαμε κατά των μέτρων με συνέπεια και υπευθυνότητα, με όλες τις μορφές πάλης, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, για την καταβολή καθυστερημένων μισθών, ενάντια στην καθιέρωση εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, στην αύξηση των νοσηλίων και του κόστους των ιατρικών εξετάσεων.

Σας θυμίζουμε ότι πήραμε πρωτοβουλίες κατά της επιβολής διοδίων στους εθνικούς δρόμους, κατά της αύξησης των εισιτηρίων, κινητοποιηθήκαμε για να μη κλείσουν ή περιορίσουν θέσεις οι παιδικοί σταθμοί, να μη απολυθούν εργαζόμενοι εδώ και πολλά χρόνια που δου
Keywords
Τυχαία Θέματα