Η παράταση των εκλογών είναι κουραφέξαλα!

Η συζήτηση για παράταση του βίου της κυβέρνησης είναι κουραφέξαλα. Γιατί εξυπηρετεί μόνο τις πολιτικές σκοπιμότητες ορισμένων κομμάτων και ορισμένων προσώπων και όχι τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και της οικονομίας.

Εξυπηρετεί υπό προϋποθέσεις και τους δανειστές που θα μπορούν μέσα από ένα πολυδιασπασμένο σχήμα να συνεχίσουν «κυβερνούν» την Ελλάδα και να επιβάλλουν τις ......
αποτυχημένες και υφεσιακές συνταγές τους. Εξυπηρετεί και όσους επιχειρηματίες καλοβλέπουν το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αυτοδυναμία ώστε
με ένα νέο κόμμα στο κέντρο και την συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της .

Γιατί όμως η παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν εξυπηρετεί τη χώρα και ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας;

Είναι η ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων και η υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης άμεσα ώστε να έχει επιτευχθεί η εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου πριν τελειώσει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου. Κι αυτό γιατί τότε λήγει ένα μεγάλο πακέτο ομολόγων και αν η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για να το καλύψει, τότε θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα χρεοκοπήσει.

Άρα, το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, για την αποτροπή της χρεοκοπίας, θα ολοκληρωθεί, θέλοντας και μη, πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Αλλιώς τα χρήματα δεν θα μπουν στο ταμείο έγκαιρα και η χώρα θα καταρρεύσει. Για να προσφέρει λοιπόν στην πατρίδα η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα πρέπει να έχει κάνει τη δουλειά της πριν τα τέλη Φεβρουαρίου. Κι ύστερα μπορεί να προκηρύξει εκλογές.

Να δώσει τη σκυτάλη σε μια εκλεγμένη και νομιμοποιημένη κυβέρνηση για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που θα έχει την έγκριση του ελληνικού λαού. Για να μπορέσουν οι ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες, να επιλέξουν ποιοι θα είναι οι 300 που θα τους εκπροσωπούν στη Βουλή. Να επιλέξουν κυβερνήτη και να στείλουν σπίτι τους όσους θεωρούν υπεύθυνους για την σημερινή κατάσταση.

Ποιοί όμως και γιατί δεν θέλουν τις εκλογές;

Εκλογές δεν θέλει ο Γ. Παπανδρέου για να λησμονήσουν όσο είναι δυνατόν οι πολίτες τη θητεία του.
Για να συνεχίσουν να κονταροχτυπιούνται οι υπουργοί του για τις ευθύνες, να ανταλλάσσουν κατηγορίες ... και ο ίδιος να βρίσκεται έξω από το «κάδρο.» Κι όσο πιο αργά πάει στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ, με μια τεχνοκρατική κυβέρνηση να αναλαμβάνει το κόστος των προηγούμενων επιλογών, τόσο πιο ήπια αντιμετώπιση θα μπορούσε να έχει από τους ψηφοφόρους.

Εκλογές δεν θέλει ο Καρατζαφέρης. Γιατί τα ποσοστά του, από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου πέφτουν. Γιατί πάντα οι κινήσεις του ήταν ταυτισμένες με τις σκοπιμότητες του Γιώργου Παπανδρέου. Γιατί πιστεύει ότι έτσι θα ψαλιδιστεί η προοπτική αυτοδυναμίας της ΝΔ και το κόμμα του θα έχει πιο σημαντικό ρόλο την επόμενη των εκλογών. Και τέλος γιατί υπηρετεί τις εντολές της διαπλοκής που θα ήθελε χρόνο μέχρι τις εκλογές για να δημιουργηθεί το λεγόμενο κόμμα «Παπαδήμου»

Εκλογές δεν θέλει η Διαμαντοπούλου αλλά ούτε κι ο Μόσιαλο
Keywords
Τυχαία Θέματα