Η πόλη πάει από το κακό στο χειρότερο κι ο Μπουτάρης... ρεμβάζει

Από τις πρώτες ενέργειες της αντιδημαρχίας Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν το κυνήγι των μικροεμπόρων και μικροεπαγγελματιών... ώστε να κατεβάσουν τις παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες των καταστημάτων ή επιχειρήσεών τους.

Κι ενώ όλος ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος είναι.....
έξαλλος με το σαφάρι των υπηρεσιών του δήμου εναντίον τους και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς που ιδρώνουν για να μαζέψουν κανένα ευρώ για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όπως ενοίκια,
εργαζόμενους, ρεύματα δημοτικά τέλη κλπ., ο δήμος έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ευχαριστεί τους εκατοντάδες επιχειρηματίες που… στήριξαν την προσπάθεια αυτή!!!

Επικοινωνιακά κόλπα
Αντιλαμβανόμαστε πως έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, γιατί αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι υπήρξαν έμποροι και επιχειρηματίες που «στήριξαν» την προσπάθεια.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης τη νομιμότητα του όλου θέματος και καλά κάνετε κ. Καπόν και θέλετε να επιβάλλετε την τάξη, στο πλαίσιο όπως αναφέρετε του υγιούς ανταγωνισμού και της αισθητικής αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το κάνετε για να αποκτήσει η πόλη μας ένα ανθρώπινο όπως λέτε πρόσωπο. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι γίνεται για να μπουν χρήματα στα ταμεία του δήμου αφού το συνολικό ποσό των προστίμων ανέρχεται στα 348χιλ ευρώ. Αντιλαμβανόμαστε ακόμη και το άγχος να επιδείξετε το τεχνοκρατικό έργο σας.

Όμως το ρήμα «στηρίζω» είναι πολύ βαρύ για την περίπτωση. ‘Όταν το παρεμπόριο ανθεί και δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη, όταν τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, όταν η εικόνα της πόλης με τα σκουπίδια, τα βρώμικα και σπασμένα πεζοδρόμια είναι άθλια, όταν η κατάσταση με τα διπλο-τριπλο-παρκαρισμένα αυτοκίνητα, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι σας στηρίζουν.

Ιεραρχικά τουλάχιστον θα έπρεπε να τακτοποιήσετε τα παραπάνω και μετέπειτα να «κυνηγήσετε» τις επιχειρήσεις που αποτελούν πεδίο ανάπτυξης της χώρα μας.

Τους συμπολίτες σας, τους ενοχλεί περισσότερο η βρωμιά, τα σκουπίδια, το παρεμπόριο, το κυκλοφοριακό χάος, τα σταθμευμένα ταξί μέσα στις λεωφορειολωρίδες, τα υψηλά –παρά τη μείωση- δημοτικά τέλη, οι σκοτεινοί δρόμοι με τις καμένες λάμπες, τα σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους κλπ και λιγότερο, τη δεδομένη στιγμή, οι διαφημιστικές εμπορικές πινακίδες.

Σωστά το βλέπετε το θέμα από την πλευρά της νομιμότητας.

Αλλά να σας θυμίσουμε πως ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό;

http://www.kentrinews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα