Η πρώτη νίκη των απογραφέων !!!

Όταν αδικείσαι, διεκδικείς.
Όταν διεκδικείς, κατακτάς.
Απλά πράγματα!

Σήμερα η συγκέντρωση των απογραφέων/ τομεαρχών στα γραφεία της Ελ. Στατ. εξελίχθηκε σε κατάληψη, κατόπιν εισβολής και επικράτησης των....
διαμαρτυρομένων επί της διμοιρίας των ΥΜΕΤ που φύλαγε το κτίριο.

Η εισβολή αυτή είχε ως στόχο την ικανοποίηση του αιτήματος προσδιορισμού σύντομου χρονικού ορίου αποπληρωμής από τον πρόεδρο της υπηρεσίας Α. Γεωργίου, το γνωστό πρώην υπάλληλο του ΔΝΤ
που μαγείρεψε τα στοιχεία του Δημοσίου Χρέους προκειμένου να οδηγηθούμε στο Μνημόνιο.

Τα ΥΜΕΤ έφεραν αντίσταση, αλλά ο δυναμισμός των απογραφέων αφενός και η υποστηρικτική στους "εισβολείς" στάση όλων των μόνιμων εργαζομένων στην Ελ. Στατ. αφετέρου, βοήθησε να μη γενικευτεί η σύγκρουση, καθώς απ' έξω βρισκόταν ετοιμοπόλεμη και μια διμοιρία ΜΑΤ (οι "πράσινοι", οι ράμπο των διαδηλώσεων).
Το Σωματείο των εργαζομένων και όλοι οι εργαζόμενοι συμμετείχαν και βοήθησαν την προσπάθεια των απογραφέων και απαίτησαν την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το κτίριο.

Εξαρχής άμεσος στόχος της παρέμβασης ήταν η απαίτηση από τον Γεωργίου έγγραφης δέσμευσης για το χρονικό διάστημα αποπληρωμής των -έδω και 6 μήνες απλήρωτων- απογραφέων και τομεαρχών που εργάστηκαν στην Απογραφή Πληθυσμού του Μαίου 2011.

Και οι απογραφείς πήραν αυτό που ήθελαν, ύστερα από πίεση στον Γεωργίου, ο οποίος φρόντισε να τους υποδεχτεί με δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ εντός (!!!) του κτιρίου της Ελ. Στατ. και παίζοντας κρυφτούλι κλειδωμένος στο γραφείο του.

Παρόλα αυτά η επιμονή και το δίκιο των απογραφέων δεν ήταν δυνατόν να νικηθεί από τσάμπα μαγκιές του golden boy της Ελ. Στατ.
Ακόμη και όταν "βγήκε βρώμα" ότι ο Γεωργίου έχει αποχωρήσει απ' την πίσω πόρτα, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η παρέμβαση, οι Απογραφείς δεν "τσίμπησαν"!
Ανέβηκαν 50 άτομα στο γραφείο του Γεωργίου που ήταν κλειδωμένο φυσικά και απαιτούσαν την έγγραφη δέσμευση όσων είχε προφορικά πει προηγουμένως.

Μια ομάδα απογραφέων φύλαγε την πίσω πόρτα μην τυχόν και επιχειρήσει να διαφύγει το golden boy μεσω μιας ανεμόσκαλας.
Μόλις έγιναν αντιληπτοί, έσπευσαν τα ΥΜΕΤ να επέμβουν, ευτυχώς χωρίς εντάσεις.

Και φυσικά αφού οι απογραφείς ήταν ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι, ο Γεωργίου τελικά αναγκάστηκε και έδωσε την κάτωθι έγγραφη, πρωτοκολλημένη και ενυπόγραφη δέσμευση:

Η διευθύντρια της Ελ. Στατ. κα Ξενάκη, η οποία σε προηγούμενη παρέμβαση ήταν "βαρύ πεπόνι", αυτή τη φορά υπό την πίεση των δυναμικών και αποφασισμένων απογραφέων έσπευσε να αποφορτίσει το κλίμα μεταξύ Γεωργίου- απογραφέων.

Φαίνεται πως το ζήτημα της εξοργιστικής καθυστέρησης αποπληρωμής των απογραφέων οδεύει προς το τέλος του.
Απαιτείται επαγρύπνηση των Απογραφέων ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πραγμάτωση της έγγραφης και ενυπόγραφης δέσμευσης της Ελ. Στατ. ότι οι πληρωμές θα γίνουν από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Να σ
Keywords
Τυχαία Θέματα