«Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο, το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από......
την Εθνοσυνέλευση.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «France Inter» αναρωτήθηκε:
«Η Τουρκία μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο απείλησε περισσότερες από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;».

«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η αρμενική γενοκτονία είναι γεγονός» πρόσθεσε. «Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας» τόνισε ο Ντεβετζιάν.

«Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο», πρόσθεσε υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία για να έχει ισχύ νόμου.

http://www.liako.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα