ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΝ . . .

Για όλους αυτούς που γραφικεύουν την κάθε προσπάθεια να γίνουμε πολλοί οι σωστά ψυχωμένοι Έλληνες, όπου καθένας θα βάζει τον εαυτό του κάτω από το σύνολο και ΟΧΙ υπεράνω.
Δεν είμαι μασονάκι ούτε κανένας βολεμένος είμαι Έλλην πολίτης και ιδού τα πιστεύω μου

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΝ

Δεν είμαι βαθειά θρησκευόμενο άτομο και γενικώς δεν αποδέχομαι πολλά από αυτά που λέει και κάνει ο άνθρωπος για τον Θεό αλλά και δε τα θεωρώ απλά χαρακτηριστικά ασήμαντα τελετουργικά έθιμα. Επιστήμη και εκκλησία συγκρούονται σαν αντίπαλοι αλλά συμβαδίζουν σε πολλά γιατί πιστεύω λένε την....
ίδια ιστορία
με διαφορετική γλώσσα.

Με την λέξη Θρησκεία έχουμε δει ακούσει διαβάσει, τις ακρότητες φανατικών κάθε δόγματος να την αποκαλούν θέλημα του Θεού. Η αγιοσύνη είναι μεν πράξη ηθικής και θάρρους αλλά για όσους πιστεύουν βαθιά, όχι αστεία και ουσιαστικά αδυνατούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Κάποιοι δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν οι αξίες καταρρέουν, κάποιοι ασκητεύουν αγιάζουν προσεύχονται για μας και λίγοι είναι αυτοί που αντιδράμε. Η καλοσύνη που επιθυμεί ο λαός, είναι στο μυαλό και στην καρδιά μας, με αυτά που αποφασίζουμε να κάνουμε κάθε μέρα αποφασίζουμε αν θα είμαστε καλοί άνθρωποι ή όχι. Οι ανά τον κόσμο κατηγορίες και υποκατηγορίες των θρησκειών είναι μια μεταβολή της διανοητικής κατάστασης, ένα σύμπτωμα παράλογων πιστεύω και μιας αβάσιμης ελπίδας. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο που παραμένει ελπίδα γιατί εμμένει στο λέγειν και την απραξία και όχι στο πράττειν και την αλλαγή. Οι ανά τον κόσμο άνθρωποι ζουν απλά με τις οδηγίες δήθεν του Θεού τους και παρόλο που δεν τις καταλαβαίνουν όλες υπακούν και σε αυτές που δεν καταλαβαίνουν γιατί αυτές που καταλαβαίνουν έχουν νόημα και έτσι υποθέτουν πως και οι υπόλοιπες είναι νοηματικές, καθώς ο δημιουργός τους γνωρίζει τι κάνει. Η άλογη πίστη τους δεν είναι απλά μια ιδέα που κατέχει ο νους τους, είναι μια ιδέα που έχει κυριεύσει το νου (μυαλό) τους.

Ο συνετός άνθρωπος δεν φοβάται τον Θεό, τον τιμάει. Δεν φοβάμαι τον Θεό, αυτούς που λένε ότι μιλούν εκ μέρους του φοβάμαι. Καθώς τα ιερά μυστήρια διαιωνίστηκαν στον χρόνο έχασαν την μορφή και τον σκοπό τους, έγινε κακή χρήση τους και αλαζονικοί άνθρωποι που λεν ότι υπηρετούν τον Θεό και το θέλημα του υπηρετούν μόνον τα δικά τους συμφέροντα. Πρέπει κόσμε να μάθεις την διαφορά. Πίστευε και μη ερεύνα σου λένε, αλλά εγώ πιστεύω και δε πιστεύω, όμως διαρκώς ερευνάω γιατί είμαι φίλος της σοφίας. Το μυαλό μου, μου λέει ότι υπάρχει Θεός αλλά δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα γιατί δεν θα καταλάβω τον Θεό. Αν μια ανώτερη ύπαρξη κυβερνάει το σύμπαν, λογικά θα είναι τόσο διαφορετική και μακρινή από την ταπεινή (ανθρώπινη) αντίληψη μου, που δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάω.

Οι μάζες επηρεασμένες από σύγχρονους γραμματείς και φαρισαίους που νοιάζονται να συγκεντρώνουν πλούτο και δύναμη επιβολής, ακολουθούν παράλογα πιστεύω και αντιλήψεις. Οι άνθρωποι είναι αδαής ανίδεοι γιατί (έτσι) τους ανατρέφουν δημαγωγοί, συναισθηματικά αδύναμοι,
Keywords
Τυχαία Θέματα