Ιλαρίων "Η Εκκλησία βιώνει αναγέννηση, η αθεΐα δεν είναι της μόδας"

«Σήμερα η Αγία μας Εκκλησία βιώνει μια αναγέννηση, η αθεΐα δεν είναι πλέον της μόδας», τόνισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, από τον ιερό ναό της Παναγίας «Πάντων των θλιβομένων η χαρά» της Μόσχας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, τέλεσε Θεία Λειτουργία με αφορμή την εορτή της Αγίας Τσαρικής Οικογένειας.

«Την εποχή που....
ανέλαβε τα ηνία της Ρωσικής αυτοκρατορίας ο αυτοκράτωρ Νικόλαος του Αλεξάνδρου
ήταν εξαιρετικά δύσκολη: ο λαός και οι διανοούμενοι συνταράσσονταν από τις επαναστατικές διαθέσεις, ο καθένας ζητούσε το «παρόν» και το «καλύτερο μέλλον», ο καθένας όμως είχε τη δική του συνταγή για την επίτευξη αυτού του καλύτερου μέλλοντος, και το μόνο που τους συγκρατούσε όλους σε αυτή την κατάσταση ήταν ο τσαρικός θρόνος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο θάνατο της Τσαρικής Οικογένειας, τονίζοντας ότι ο Αυτοκράτορας Νικόλαος «προσέφερε τη ζωή του ως θυσία για τις αμαρτίες του, τις αμαρτίες του λαού και της Ρωσίας».

«Μέχρι και σήμερα πολλοί επιστήμονες λογομαχούν για το ρόλο του τελευταίου αυτοκράτορα, για το αν κυβερνούσε σωστά η όχι. Η Εκκλησία δεν συμμετέχει στις λογομαχίες, δεν κρίνει πολιτικούς ούτε τους κρατικούς παράγοντες. Η Εκκλησία βλέπει τη ζωή του ανθρώπου, πώς οικοδομούσε τις σχέσεις του με τον Θεό και ποιο ήταν το τέλος τους», υπογράμμισε ο κ. Ιλαρίων.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ανέφερε ότι «σήμερα η Αγία μας Εκκλησία βιώνει μια αναγέννηση, η αθεΐα δεν είναι πλέον της μόδας, έχοντας σχεδόν περάσει στην παρανομία. Και πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται με τις πρεσβείες των ανθρώπων, οι οποίοι ταπεινά και αγόγγυστα αντιμετώπισαν τις δοκιμασίες τους και ακολουθώντας τον Χριστό ανέβηκαν στο Γολγοθά, ο καθένας στο δικό του, για να πεθάνουν με την πίστη στο Χριστό και να περάσουν στην άλλη ζωή, όπου σήμερα πρεσβεύουν για μας».

http://romfea.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα