Ηνωμένες Πολιτείες ... Μέσης Ανατολής!!!

Ηνωμένες Πολιτείες ... Μέσης Ανατολής!!!
Από τη Χάλκη ως τις 80% απαλλαγές προστίμων των μουσουλμάνων της Θράκης!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Στην Σεούλ της Ν.Κορέας, στη Σύνοδο Πυρηνικής Ασφάλειας, τίς υποσχέσεις που έδωσε KAI προς την κυπριακή Κυβέρνηση KAI προς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και στην ηγεσία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τήρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Και......
ήγειρε το Κυπριακό και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού
Πατριαρχείου στη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης κορυφής για την εξάπλωση των πυρηνικών που πραγματοποιείται στη Σεούλ της Κορέας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αφού συνεχάρη τον κ. Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλει εντός της Τουρκίας για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων, είπε πως «με ευχαρίστηση άκουσε την απόφασή του να ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την κατάσταση σε σχέση με την Κύπρο. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε το επιθυμητό μέλλον για την Κύπρο το συντομότερο».

Επίσης συνεχίζοντας ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε «δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές στις εξελίξεις στη Συρία και δεν είναι δυνατόν να μην επέμβουμε. Διαπιστώσαμε και χαιρόμαστε στο ότι, συμπίπτουν οι απόψεις μας με την Αμερική σ’ αυτό το ζήτημα».Στη συνάντηση συνόδευσαν τον Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών, ο αρχηγός της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας και ο δεύτερος αρχηγός στην ιεραρχία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Βέβαια δεν θα έλειπε και το ζήτημα των Κούρδων της Τουρκίας.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν έχει εξασφαλίσει για άλλη μία φορά την υποστήριξη της Αμερικής στο Κουρδικό ζήτημα:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε την Αμερική δίπλα μας, στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατική οργάνωση (PKK). Ο αγώνας μας ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί».

Πρόσφατα ο αρχηγός της CIA, βρέθηκε στην Τουρκία ο οποίος έκανε μιάμιση ώρα συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Ακριβώς εκείνες τις μέρες και η ένοπλη Συριακή αντιπολίτευση πραγματοποιούσε στην Κων/πολη μία συνάντηση(01-04-2012). Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι καθόλου τυχαία και έχουν σχέση με τον "βρώμικο" ρόλο που έχει αναλάβει η Τουρκία στην περιοχή.

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας, το Σάββατο (31-03-2012), ο πρέσβης της Κύπρου Παύλος Αναστασιάδης είχε αποκαλύψει ότι «έχει λάβει διαβεβαίωση πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα θέσει το θέμα της Κύπρου και των τουρκικών απειλών, προσωπικά προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό», στη συνάντηση που επρόκειτο να έχουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, από την πλευρά του, αποκάλυψε πως στη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα του έθεσε το Κυπριακό και το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.”(πηγή:http://www.politis-news.com/).

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Λουκάς Παπαδήμος, θα πραγματοποιήσει επίση
Keywords
Τυχαία Θέματα