ΗΠΑ: Συμβιβαστική λύση για χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών

Συμβιβαστική πρόταση με στόχο την αποφυγή της παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, μετά από πολυήμερη αντιπαράθεση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για τους τρόπους χρηματοδότησης των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, ενέκρινε η.....
αμερικανική Γερουσία.

Συγκεκριμένα, με 79 ψήφους υπέρ και 12 κατά, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να λάβει το «πράσινο φως» και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις
18 Νοεμβρίου.

Η αντιπαράθεση εστιάζόταν σε μία ρύθμιση που είχε ψηφισθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και προέβλεπε ότι κονδύλι ύψους 3,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που προορίζεται για τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές, θα χρηματοδοτηθεί μέσω της περικοπής δαπανών από προγράμματα καθαρής ενέργειας.

Στη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί, που έχουν και την πλειοψηφία, ενέκριναν τη χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μέχρι τις 18 Νοεμβρίου από το συμπληρωματικό προϋπολογισμό και μεμονωμένα το κονδύλι βοήθειας προς τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές των ΗΠΑ, εγγράφοντάς το στον προϋπολογισμό του 2012, χωρίς να υπάρξει περικοπή δαπανών.

«Η συμβιβαστική αυτή λύση θα ικανοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς...θα ικανοποιήσει τους Δημοκρατικούς. Είναι μία νίκη για όλους», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Τζον Ριντ.

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα