ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο Β ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ

Οπως σας εχω αναφερει σε προηγουμενα αρθρα η γραφειοκρατια και η διαφθορα των αυτοκρατορικων υπαληλων δημιουργηθηκε επι Ελληνικης (ρωμαικης)Αυτοκρατοριας ενα απο τα πολλα που κληρονομησε η Κωνσταντινουπολη απο την προηγουμενη πρωτευουσα του κρατους την ρωμη.

Ο Βασιλειος ο Β συχενοταν ολους τους διεφθαρμενους στρατιωτικους,πολιτικους
αξιωματουχους,απλους αυτοκρατορικους υπαληλους.Εαν μπορουσε ο βασιλειος θα τους............
εδιωχνε ολους αλλα δυστιχως δεν επαρκουσαν οι εντιμοι για να αντικαταστησουν ολη την σαπιλα,αναγκαστηκα ανεχοταν την παρουσια ενος μικρου μερους εξ αυτων τους οποιους ομως φροντισε να υποταξει για να μην δημιουργουν προβληματα.

Οι επειριες της παιδικης ηλικιας του Βασιλειου υπηρξαν καταλιτικες ,καθως μεγαλονοντας μεσα στην σεξουαλικη διαφθορα που τον εριξαν σκοπιμα για να του κλεψουν τον θρονο τον εκαναν να αηδιασει με ολη αυτη την αριστοκρατια-πλουτοκρατια του παλατιου μαζι με της αδιακοπες ιντριγκες.

Ο Βασιλειος βγηκε Νικητης στην μαχη του Εμφυλιου οπου οι πανισχυρες Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, ειχαν αμφισβητησει τα νομιμα δικαιωματα του επανω στον θρονο,κατι φυσικα που το ειχαν κανει και παλαιοτερα σε αλλους αυτοκρατορες.

Ηξερε απο πρωτο χερι λοιπον τους κυνδινους που αντιμετωπιζε το κρατος εξαιτιας καποιων ανισχυρων στρατιωτικων οικογενειων της Μ.Ασιας οι οποιες ναι μεν εβγαλαν χιλιαδες χιλιαδων
ενδοξους αντρες που πολεμησαν ηρωικα για την Ελλαδα ,καποιες ομως οικογενειες απο αυτες ηταν συναμα διεφθαρμενες,δημιουργοντας θανασιμη απειλη για την Ελληνικη Αυτοκρατορια.

Ο Βασιλειος αναφερει την πανισχυρες Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες των Φωκαδων και των Μαλεινων ως τις ισχυροτερες του κρατους σε σχετικο νομοθετικο διαταγμα που εξεδωσε το 996μ.χ..

Για να προστατεψει τους φτωχους για να μην πεθανουν σκελετωμενοι σκλαβοι μεσα στα χωραφια των πλουσιων στρατιωτικων δουλεοντας για ενα πιατο φαγητο την ημερα και εναν σταβλο για
διαμονη ,συνεπεια ολον αυτων θα ηταν η κατακτηση του κρατους απο βουλγαρους ,και αραβες, αρχισε να λαμβανει μετρα προστασιας.

Πρωτα απο ολα οταν ο εμιρης του Χαλεπιου ο οποιος ηταν υποτελης στο Ελληνικο κρατος δεχοταν ενοχλησεις απο τον ομοεθνη του αραβα Φατιμηδη αλ-αβιζ ο εμιρης ζητησε την βοηθεια του Βασιλειου σαν υποτελης που ηταν ο βασιλειος εστειλε τον Στρατηγο Μιχαηλ Βουρτζη να σπευσει προς βοηθεια του εμιρη ,πραγματι ο Ελληνας στρατηγος εσπευσε σε βοηθεια αλλα ηττηθηκε απο τον αραβα μανγιουτακιν καθως ο Βουρτζης ηταν μεγαλος σε ηλικια πλεον και δεν εκανε για πολεμους.

Ο Βασιλειος αν και απασχολημενος να πολεμα με τους Βουλγαρους διεγνωσε τον κυνδινο που διετρεχε πλεον οχι μονον ο αραβας εμιρης, αλλα και η ιδια η Αντιοχεια.πηρε μονον 17.000 αντρες απο το βουλγαρικο μετωπο και μεσα σε 26 ημερες απο την βουλγαρια εφτασε στην Αντιοχεια,στο ακουσμα και μονο οτι ο βασιλειος ειναι κοντα στην Αντιοχεια ο μανγιουτακιν ελυσε την πολιορκια κ
Keywords
Τυχαία Θέματα