Ιστορίες απ’ το μαντρί του Μήτρου

του Βάϊου Φασούλα

Παλιά ιστορία αλλά αξίζει τον κόπο να την ανασύρουμε για να δούμε πως τίποτα δεν αλλάζει προς το καλλίτερο αν και οι σημερινοί ευρωάτλαντες «ηγέτες» υποσχέθηκαν και… υπόσχονται πολλά.

Ο ένας είναι ο «σκυλάραπας» (έτσι τον ονομάζουν κάποιοι) Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα που συνεχίζει με....
κάθε «φιλτραρισμένη» λεπτομέρεια το έργο του προκατόχου του στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Η επόμενη είναι η «καγκελόφραχτη» γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ-σιδηρούν παραπέτασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης-(δεν περνά ούτε μύγα στο σπαθί της, δεν προλαβαίνει, η μύγα,
κολλάει πάνω της και την δημιουργεί ένα περίεργο μένος ενάντια στην Ελλάδα).

Και ο ενδιάμεσος σύνδεσμος-συνεργάτης τους (αγαπητός για τους ευρωάτλαντες, μισητός όσο κανένας στην 37χρονη ιστορία της έρμης πατρίδας μας (απόγονος της πασοκικής δυναστείας) κ. ΓΑΠ.

Στην προσπάθειά τους να πατάξουν την Ελλάδα και γενικότερα τον κόσμο…, θυμίζουμε μια από τις ιδιότητες του κυρίου Γ. Παπανδρέου που είναι και ο πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής…! και να την αλυσοδέσουν κάτω από τις ερπύστριες του διεθνούς σιωνοφασιστικού άρματος, συνεργάζονται με ό, τι ιμπεριαλιστική τοξική σαβούρα υπάρχει στον Πλανήτη με σκοπό την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

Τώρα για τη συνεργασία του …έλληνα πρωθυπουργού τι μερίδιο θα του αποδοθεί ας έχουμε λίγη υπομονή, θα δούμε και άλλωστε, πέρυσι τέτοιον καιρό βραβεύτηκε από τους Γερμανούς. Να μην κουράζουμε τους φίλους αναγνώστες με περισσότερα θα επαναλάβουμε σύντομο μήνυμά μας του Οκτώβρη του 2007 και θα… εισβάλλουμε στο μαντρί. Λοιπόν για τις φίλες και φίλους, στα πλαίσια της Μεγάλης μέρας του Οκτώβρη 1940, αφιερώνεται η παρακάτω ιστορία. Τούτες τις μέρες στη βραχυκυκλωμένη κομματική Ελλάδα, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο να σχολιάσει κανείς τα δρώμενα.

Έτσι με το πρόσφατο ταξίδι στην Ελλάδα του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον, σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε την παρακάτω ιστορία με τον «ήρωα» Κλίντον. Αν κάποιος επιθυμεί ασφαλώς μπορεί να «κολλήσει» στο πρόσωπο του πρώην Αμερικανού προέδρου, οποιοδήποτε άλλο ελληνικό των «δημοκρατικών» κομματικών πανσπερμιών των κομμάτων εξουσίας. Β. Φ.)

* * *


Φθινόπωρο. Τα φύλα των δέντρων έχουν αρχίσει να πέφτουν φτιάχνοντας τα δικά τους καφετιά στρώματα και τα ρίχνουν σαν αναχώματα στους φράχτες και σκεπάζουν τα γύρω χαντάκια. Γυμνά τα δέντρα και στα κλαριά τους σφυρίζει ο αγέρας. Οι φωνές των άγριων ζώων λιγοστεύουν. Η μέρα μίκραινε και το κρύο αρχίζει να τσούζει. Στο μαντρί όλα πάνε καλά, ο Μήτρος, στο μεταξύ, συνεπαρμένος απ’ την ορθή οικονομική πολιτική του Πασόκ και το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε, παίζει με μετοχές, παίρνει δάνεια, δανείζει λεφτά στους συχωριανούς του, έχει αγοράσει δυο διπλανά μαντριά και ο τράγος τον βλέπει πότε στον τύπο και στις ειδήσεις και πότε στο διαδίκτυο. Τώρα δε με την παγκοσμιοποίηση κι αυτός δ
Keywords
Τυχαία Θέματα