«Καυτός»... Σεπτέμβριος

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανοίξει ένας νέος κύκλος κλήσεων σε απολογία, καθώς ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης, που ερευνά την υπόθεση, έχει ταυτοποιήσει με τη βοήθεια της UEFA ακόμη είκοσι άτομα που....
στοιχημάτιζαν σε στημένα παιχνίδια μέσω της εταιρείας στοιχήματος Betfair, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή της Κυριακής».
Ωστόσο μένει να διασαφηνιστεί, εάν η δικογραφία θα παραμείνει στα χέρια του 9ου ανακριτή, ή αν θα ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή, όπως γίνεται συνήθως τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες υποθέσεις. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μια νέα καθυστέρηση της διαδικασίας, καθώς ο εφέτης-ανακριτής θα πρέπει να ενημερωθεί για τη δικογραφία των 90.000 σελίδων.
Στο νέο κύκλο ανακρίσεων αναμένεται να κληθούν συνολικά περισσότερα από 70 άτομα, που είτε εμπλέκονται στο στήσιμο αγώνων, είτε έπαιζαν παράνομο στοίχημα. Ανάμεσά τους είναι πρόεδροι ΠΑΕ όλων των κατηγοριών, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, αλλά και ιδιώτες.
Στοιχεία που θα βοηθήσουν το έργο του ανακριτή αναμένεται να προκύψουν από την έρευνα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα παρακολουθούνται οι λογαριασμοί περίπου 100 προσώπων, αλλά και κινήσεις καρτών για τα 40 ύποπτα παιχνίδια.
Παράλληλα, στα μέσα Σεπτέμβρη, ο ανακριτής θα ταξιδέψει στη Χάγη, προκειμένου να παραστεί σε συνάντηση με αξιωματούχους της Europol και της Eurojust. Κύριο θέμα συζήτησης, εκτός από τη διασταύρωση στοιχείων, είναι η επίσπευση των επτά αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν σταλεί σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες και αφορούν τραπεζικούς λογαριασμών στο εξωτερικό κάποιων εκ των εμπλεκόμενων, αλλά και στοιχηματικές εταιρείες που εμφανίζονται στη δικογραφία.
Το σίγουρο είναι πως από τον Σεπτέμβριο ανοίγει εκ νέου η υπόθεση των στημένων, όπου θα κληθούν για ανάκριση πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις κλήσεις της ποινικής δικαιοσύνης θα διαδεχθούν αυτές της αθλητικής…

http://www.onsports.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα