Και για την Αννα στη Σμύρνη έγινε «συνωστισμός» και όχι ξεριζωμός

Πριν από λίγες ημέρες, ο ιστορικός κ. Κολιόπουλος παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το νέο βιβλίο Ιστορίας της Εκτης Δημοτικού και ανέμενε τυπικά την έγκρισή του για να διανεμηθεί τη νέα χρονιά στα δημοτικά σχολεία. Εκπληκτος, όμως, ο συγγραφεύς ενημερώθηκε από στελέχη του υπουργείου ότι το βιβλίο δεν εγκρίνεται! Η...
κοσμοπολίτισσα υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου
δεν ενέκρινε την αντικατάσταση της λέξης «συνωστισμός» με τη φράση «ξεριζωμός των Ελλήνων της Μικρασίας» και η κυκλοφορία του πάγωσε.

Οι φήμες των διαδρόμων λένε ότι μια συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚΕ, η οποία είναι ταυτόχρονα και συνεργάτις της Διαμαντοπούλου (και φίλη της συγγραφέως Μαρίας Ρεπούση), έπεισε την υπουργό να βάλει βέτο στη διανομή του! Η υπουργός Παιδείας, που βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των αλλαγών που αποπειράται στα ΑΕΙ, δεν φοβάται πάντως ότι θα έχει την τύχη της κυρίας Γιαννάκου.

Οι σχέσεις της με τους καναλάρχες είναι τέτοια ώστε να εξαφανίζεται κάθε αναφορά σε ένα θέμα που συνδέεται με τις μνήμες και τις ευαισθησίες χιλιάδων Ελλήνων, ενώ ο βασικός πολέμιος της Ρεπούση (πρόεδρος του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης, που πρωταγωνίστησε στις επιθέσεις κατά του Καραμανλή, είναι πλέον συνοδοιπόρος με το ΠΑΣΟΚ.

Επιπροσθέτως, η κοσμοαντίληψη του Παπανδρέου περί πολυπολιτισμού, παγκόσμιας διακυβέρνησης κ.λπ. ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία μιας υπουργού, επί των ημερών της οποίας αφαιρέθηκε ο όρος «Εθνική Παιδεία» από την ονομασία του υπουργείου της και προωθείται η διδασκαλία της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στα σχολεία.

Η... σιγουρατζού Διαμαντοπούλου, που μπήκε στην πολιτική ως ανακάλυψη της Μαργαρίτας Παπανδρέου -το 1982, τον καιρό που μεσουρανούσαν οι περίφημες ΕΓΕΣ-, φοβάται όμως πολύ, πάρα πολύ τους πρυτάνεις που προέρχονται από τον δικό της πολιτικό χώρο και πολεμούν τον νόμο πλαίσιο με νύχια και με δόντια. Τους φοβάται όχι μόνο γιατί μπορεί να τινάξουν στον αέρα τον φιλόδοξο σχεδιασμό της να τελειώσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου την ψήφιση του νόμου-έκτρωμα, αλλά γιατί μόνο εκείνοι ξέρουν καλά τις πολιτικές της αδυναμίες -όπως ο συμφοιτητής της, πρύτανης του ΑΠΘ Μυλόπουλος- και γιατί μπορεί να προκαλέσουν μια ήττα που θα τσαλακώσει ανεπανόρθωτα το πολιτικό της προφίλ και θα αποδυναμώσει τις ηγετικές της φιλοδοξίες.

Οι σπρωξιές που έδωσε αρχικά η οικογένεια Παπανδρέου και μετά ο Σημίτης στην καριέρα της φιλόδοξης δελφίνου ήταν μεγάλες. Με εισήγηση της Μάργκαρετ έγινε σε ηλικία 26 ετών νομάρχης Καστοριάς, όπου και έμεινε αξέχαστη για τις εκκεντρικότητές της. Ο τοπικός δεσπότης θυμάται ακόμη τη νεαρά Διαμαντοπούλου να καταφθάνει στην έδρα της τοπικής μητρόπολης επιβαίνοντας σε... ποδήλατο, ενώ ο μέραρχος αδυνατούσε να πιστέψει ότι η ξερακιανή μελαχρινή που οδηγούσε ένα σαράβαλο 2CV ήταν επικεφαλής των κρατικών υπηρεσιών του νομού.

Ακόμη πιο θεαματική ήταν η κλοτσιά προς τα πάνω που έδωσε ο Σημίτης στη άψητη υφυπουργό Ανάπτυξης, που στις αρχές
Keywords
Τυχαία Θέματα