ΚΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Καίριες οι επισημάνσεις του κ. Τάτση αναφορικά με τον επαίσχυντο ρόλο του Διορθόδοξου Κέντρου της Πεντέλης, το οποίο σε συνεργασία με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους - τα όργανα του κ. Γιαγκάτζογλου - αλλάζουν ριζικά το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Θα συνιστούσα όμως στον καλό θεολόγο να....
προσέξει τα ακόλουθα:
1.) Να μη στηρίζει πολλές ελπίδες στον Θερμοπυλών Ιωάννη. Του κλίματος των Αγουριδικών είναι. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Μάριος Μπέγζος, Θερμοπυλών Ιωάννης, Πέτρος Βασιλειάδης και λοιπή συμμορία ανήκουν στο ίδιο κλίμα.
2.) Και να μην ανήκαν
δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Αν στο Διορθόδοξο Κέντρο βρισκόταν άνθρωπος με φόβο Θεού θα έβρισκαν άλλο χώρο οι ΚΑΙΡΟΣκόποι για να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους.
3.) Το πρόβλημα δεν είναι ούτε το Διορθόδοξο Κέντρο, ούτε οι ΚΑΙΡΟΣκόποι. Το πρόβλημα είναι ο κ. Γιαγκάτζογλου όργανα του οποίου είναι οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και φυσικά ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος στηρίζει και καλύπτει τις ανομίες του κ. Γιαγκάτζογλου.
4.) ΟΙ ΚΑΙΡΟΣκόποι είναι αυτό που λέγει το όνομά τους. Καιροσκόποι. Υπάρχουν μόνον και μόνον για να εξυπηρέτησουν τα πιο ταπεινά ελατήρια επαγγελματικής ανέλιξης σε βάρος της ορθόδοξου χαρακτήρα των θρησκευτικών. Αν ο Σύμβουλος του Παιδαγωιγικού Ινστιτούτου ήταν άνθρωπος με φόβο Θεού - και όχι ο Γιαγκάτζογλου - τότε οι ΚΑΙΡΟΣκόποι θα μας το έπαιζαν ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί. Τώρα αφού η ιδιοτέλειά τους εξυπηρετείται με την υπόσκαψη του ορθόδοξου χαρακτήρα των θρησκευτικών, προσφέρουν τις ελεεινές υπηρεσίες τους στον κ. Γιαγκάτζογλου και στο Μακαριότατο.
5.) Η έκκληση του κ. Τάτση προς την ΠΕΘ και το Σύνδεσμο των Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης να αφυπνιστούν και να υπερασπιστούν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών - αν και απολύτως ορθή - φοβούμαι φόβον μέγα ότι θα πέσει στο κενό. Αντί - ως όφειλαν - να εκδώσουν κάποια ανακοίνωση για να υπερασπιστούν το μάθημα των θρησκευτικών ασχολούνται με το Δίστομο και τη νερόβραστη και αμφίσημη ανακοίνωση της Ιεραρχίας προς το λαό.

Ας μην κοροιδευόμαστε! Δεν θα κάνουν τίποτα δυστυχώς!

panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα