Καλλισθένης… εν δήμω

Κατεδαφίζονται παλαιά κτίσματα, που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, με σκοπό την ανάδειξη των βυζαντινών αρχαιοτήτων. Καλό είναι αυτό, και δείχνει πόσο άλλαξαν οι καιροί. Πριν από δεκαετίες, για να κτιστούν τα παλαιά (σήμερα) κτίσματα κατεδάφιζαν τα βυζαντινά τείχη.

«Ο δήμος δεν έχει κανέναν λόγο να συμμετάσχει με περίπτερο στη....
ΔΕΘ, γιατί δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, αλλά ούτε έχει κανέναν σπουδαίο συμβολισμό τυχόν παρουσία του με περίπτερο». Δεν είδαν συμβολισμό οι δημοτικοί μας άρχοντες. Το ότι απουσιάζει ο οικοδεσπότης
από εκδήλωση που γίνεται στο σπίτι του, δεν έχει συμβολισμό. Ενώ μια επίσκεψη στον Τούρκο πρόξενο, έχει (και παραέχει μάλιστα).

Θα στοιχίσει πολλά κυρ Γιάννη; Ενώ το αποτεφρωτήριο, με μόνο δυο εκατομμύρια, είναι σχεδόν τζάμπα, αφού για εκεί λεφτά θα βρεθούν. Οι επιχειρηματίες των «Γραφείων Τελετών» βεβαιώνουν ότι κατ’ έτος μόνον 30-50 σε όλη τη χώρα επιθυμούν να αποτεφρωθούν.

Και γι’ αυτούς τους 50, ο κυρ Γιάννης ενοχλημένος που πήγε για αποτέφρωση της συζύγου του στη Σόφια, βάζει τους δημότες να πληρώσουν για το όνειρό του. Φυσικά, οι 300.000 Θεσσαλονικείς που ζητούν να λειτουργήσουν σωστά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, καταλαβαίνουν ότι το αποτεφρωτήριο είναι πρώτη προτεραιότητα και μπορούν να σπαταλούνται εκεί χρήματα. Έτσι, κυρ Γιάννη;

Πάλι καλά θα μου πείτε. Γιατί δήμαρχος της Θράκης προκειμένου να μαζέψει χρήματα (όχι για αποτεφρωτήριο, είναι αλήθεια) έστειλε σε κληρονόμους κλήση, να πληρώσουν αμέσως την οφειλή του αποθανόντος κληροδόχου ύψους 25 λεπτών, που με τους τόκους έφτασε στο τεράστιο ποσό, του 1,16 ευρώ!

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μελίτης, Παναγιώτης Αναστασιάδης (που θέλει να τον αποκαλούν με το σλαβικό όνομα, Πάντε Ασλάκοβ) δήλωσε σε σκοπιανό ΜΜΕ ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Makedonskο Radio» έχει πάρει άδεια και σύντομα θα αρχίσει να εκπέμπει. Στην αρχή η εμβέλειά του θα είναι για Καστοριά και Έδεσσα, και στη συνέχεια θα φθάνει στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα εκπλήξει το γεγονός, εάν πράγματι η κυβέρνηση έδωσε τέτοια άδεια. Είναι πια φανερό σε όσους δεν φορούν κομματικά γυαλιά, ότι εδώ και χρόνια οι πολιτικοί μας κάνουν τα πάντα για αποσύνδεση των ιστών, που κρατούσαν επί χιλιάδες χρόνια, έναν λαό ενωμένο.

Αυτός ο ιερέας της Πάτρας, που αρνήθηκε να κοινωνήσει όσους φορούν μασέλα, δεν σκέφθηκε ότι οι περισσότεροι μητροπολίτες είναι «μασελωμένοι»; Είναι δυνατόν μωρέ παπά μου, ο αρχιεπίσκοπος, πριν κοινωνήσει, να δίνει τη μασέλα του στο διάκο; Ποιο είναι άραγε το σκεπτικό; Ότι ο άνθρωπος πρέπει να παρουσιάζεται στο Ναό με ό,τι του έδωσε ο Θεός και όχι με τεχνητά μέσα; Κι εγώ που έχω βηματοδότη, τι πρέπει να κάνω για να κοινωνήσω, πάτερ μου;

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον πρωθυπουργό μας, για την -οσονούπω- απώλεια του Καντάφι, ενός ακόμη στενού φίλου του και εξέχοντος μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (με γρήγορους ρυθμούς λιγοστεύουν Γιώργο μου, κάνε κάτι, πρόεδρος είσαι!)

Καλλισθένης<
Keywords
Τυχαία Θέματα