Καναδοί ομογενείς έστειλαν δολάρια στο χωριό τους

Με τα χρήματα θα φτιαχτεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων στα Πάκια

Ο αύλειος χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πακίων, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων σύντομα θα έχει αλλάξει όψη. Οι υπεύθυνοι υπόσχονται ότι τα χρήματα που έστειλαν οι ομογενείς από το Μόντρεαλ, θα πιάσουν τόπο.

Ο Πρόεδρος των Πακίων Μιχάλης Καρούνης και η προϊσταμένη του........
σχολείου Παναγιώτα Αλειφέρη με ανοιχτή τους επιτολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Πακιωτών Μόντρεαλ, που έστειλε τα δολάρια στο χωριό, τους διαβεβαιώνουν για το έργο που θα γίνει στο σχολείο.
Σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανοιχτή επιστολή:

"Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σας, φίλοι Πακιώτες, Έλληνες του Καναδά,

Λάβαμε την επιστολή σας μαζί με την επιταγή των 2000$ που συγκεντρώσατε ως σύλλογος, για την κάλυψη εξόδων διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πακίων, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μολάων.

Οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, το τοπικό συμβούλιο του χωριού αλλά και όλοι οι Πακιώτες θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας και μάλιστα με ένα τέτοιο σημαντικό ποσό.

Πράγματι η ευγενική σας χειρονομία μας συγκίνησε όλους.

Δείχνετε έτσι εμπράκτως την αγάπη σας για τον τόπο της καταγωγή σας, κάτι που το έχετε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, παρόλο που η Ελλάδα πολλές φορές έχει πικράνει τα παιδιά της είτε αυτά ζουν εντός των συνόρων της , είτε ζουν μακριά της.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι και το ένα ευρώ που προσφέρει κάποιος, ίσως και από το υστέρημά του, πιάνει τόπο. Αυτό θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι όταν θα επισκεφτείτε πάλι το χωριό μας. Θα δείτε ένα σχολείο κόσμημα για τα Πάκια και τους Πακιώτες.

Η δε χαρά σας θα ΄ναι διπλή αφού και σεις θα΄ χετε βοηθήσει σ΄ αυτό".
www.moriasnow.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα