Καθαρίζει η Θεσσαλονίκη

Επιτέλους κάτι κινείται στην αποκομιδή των απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης. Όπως ενημέρωσε η νέα δημοτική αρχή από σήμερα ξεκινά η εκστρατεία καθαρισμού της πόλης με τέσσερις βάρδιες ενώ θα γίνει και ενημέρωση των πολιτών για το πρόγραμμα της αποκομιδής στη γειτονιά τους.

Η ανακοίνωση του δήμου

Σε τρεις+μία βάρδιες (μια επιπλέον νυχτερινή βάρδια) πραγματοποιείται από.....
σήμερα (Δευτέρα) η αποκομιδή των απορριμμάτων
στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την ανάληψη καθηκόντων μικρής μερίδας των νέων συμβασιούχων στις υπηρεσίες Καθαριότητας. Τα συνεργεία αποκομιδής θα συνεπικουρούνται από αυξημένη δύναμη του τμήματος Σαρώματος, που θα συνοδεύει τα απορριμματοφόρα, καθαρίζοντας τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα σημεία.

Η δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες, την ανάγκη για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την κακή εικόνα της πόλης κατά το τελευταίο διάστημα, επισημαίνει πως η μάχη για καθαρή και βιώσιμη πόλη είναι σκληρή, και δεν τελειώνει με τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται σε περιόδους κρίσης όπως η συγκεκριμένη που αντιμετωπίζουμε, η οποία οφείλεται σε μειωμένη παρουσία προσωπικού – νεοδιορισθέντων συμβασιούχων και μονίμων.

Στην παρούσα φάση, πέρα από το σύνολο των εργαζομένων της Καθαριότητας που εργάζονται για τον καθαρισμό της πόλης, ζητήθηκε η συνδρομή ιδιωτικών συνεργείων, ώστε να προστατευθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας και να καθαρίσει η πόλη το συντομότερο δυνατόν, αλλά και για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν όσο συχνά συνήθιζαν τα σκουπίδια τους (θα ενημερωθούν μέσω θυροκολλημένων μηνυμάτων για το πρόγραμμα της αποκομιδής στη γειτονιά τους), να φροντίζουν να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίμματα, κρατώντας στο σπίτι τους τα ανακυκλώσιμα υλικά, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων, αλλά και να μην κατεβάζουν ογκώδη αντικείμενα χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Υπηρεσία Αποκομιδής Ογκωδών του Δήμου Θεσσαλονίκης (τηλ. κέντρο 15192).

spnews.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα