Κ.Μητσοτάκης: "Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε"

Με ξεκάθαρο επικριτικό ύφος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποδοκιμάζει την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ.Εφραίμ.

Σε σχετική ερώτηση του BriefingNews.gr ο πρώην πρωθυπουργός χωρίς μισόλογα σχολίασε αρνητικά αυτή την εξέλιξη. 'Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που.....
πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι «και οι κρίνοντες, κρίνονται», δήλωσε
ο πρώην πρωθυπουργός εκδηλώνοντας έτσι την σαφέστατη διαφωνία και έκπληξή του με αυτή τη δικαστική απόφαση.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά, την χθεσινή απόφαση της προφυλάκισης του ηγούμενου της μονής, ο ΛΑ.ΟΣ αντέδρασε διά του εκπροσώπου του: «Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει φυλακή έναν ηγούμενο του Αγίου Όρους και θέλει να απελευθερώσει άμεσα απ΄ τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλίωτης.
Κατέστησε ταυτόχρονα σαφές ότι ο ΛΑΟΣ, όχι μόνο στηρίζει τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και μετά την προφυλάκισή του (με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο), αλλά δεν πρόκειται να στηρίξει το πολυνομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη που εισηγήθηκε ο υπουργός Μ. Παπαϊωάννου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το υπουργικό συμβούλιο.

Εντωμεταξύ νωρίτερα ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε ακούσει τα κάλαντα από τον όμιλο βρακοφόρων Κρήτης που όπως κάθε χρόνο του είπαν και μαντινάδες.

Συγκεκριμένα του είπαν τις εξής μαντινάδες:

«Εσύ είσαι που μας τα’λεγες και είχες παρεξηγήσεις, και τώρα όλοι
τρέχουνε πίσω απ’τις εξελίξεις. Το έργο σου αν σ’αφήνανε να’χες
ολοκληρώσει, την κρίση και την πτώχευση θα είχαμε γλυτώσει»

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις μαντινάδες με την εξής ουσιαστικά πολιτική δήλωση: «Δυστυχώς είχα δίκιο. Εύχομαι να μην είχα δίκιο και να μην φτάναμε εκεί που φτάσαμε. Αν είχα μείνει τότε και δεν με είχαν ανατρέψει, η Ελλάδα δεν θα περνούσε από αυτή την περιπέτεια. Αλλά τώρα δεν είναι η εποχή να κάνουμε μνημόσυνα.

Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Περνούμε την πιο δύσκολη ώρα του τελευταίου αιώνα. Κρέμεται σε μια κλωστή η Ελλάδα. Όλοι έχουμε χρέος να θέσουμε τη σωτηρία της πατρίδας υπεράνω όλων των άλλων επιδιώξεων που είναι θεμιτό σε άλλες εποχές να έχουμε. Και θέλω να τελειώσω με ένα μήνυμα. Είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο αγώνα. Ελπίζω ότι έστω και την τελευταία ώρα όλοι να κάνουμε το σωστό και η πατρίδα μας να ξαναβρεί το σωστό δρόμο»
briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα