Κουρουμπλής: Η Ελλάδα επέδειξε υποτέλεια

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής μίλησε στο REDALERT για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής, στέλνει μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ενώ ζητά ο κόσμος «να μην γυρίσει απλά την πλάτη στα μεγάλα κόμματα, αλλά να
απαιτήσει και να επιβάλλει και πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση

κ. Κουρουμπλή, Ενωτική Κίνηση προεκλογικά. Τι θα κάνετε στις εκλογές;...
Η Ενωτική Κίνηση δεν δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε με σκοπό να γίνει κατά ανάγκη κόμμα. Ως βασικό στόχο αυτής της πρωτοβουλίας θέσαμε τη συγκρότηση ενός ευρύτερου εναλλακτικού, πατριωτικού, κοινωνικού και κυβερνητικού μετώπου. Στοχεύουμε επίμονα στην υλοποίηση αυτού του στόχου, όπως θα πράξουμε και μετεκλογικά.

Παρά της επίμονες προσπάθειες μας να αναζητήσουμε κοινό τόπο με όλες τις συλλογικότητες του ευρύτερου δημοκρατικού, σοσιαλιστικού και αριστερού χώρου με σκοπό τη συνεργασία και όχι την ενότητα, αυτό δεν κατέστη προς το παρόν δυνατό, παρά μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι συγκροτήσαμε το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και συνεχίζουμε να αναμένουμε από όσους αναγνωρίζουν την ευθύνη τους στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα να πάψουν να υποτάσσουν το κοινό συμφέρον της κοινωνίας στη λογική των ποσοστών τους.

Ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη στα μεγάλα κόμματα ή έχουν αντοχές ακόμα;

Τα μεγάλα κόμματα βαρύνονται για όσα ζει σήμερα ο τόπος και η κοινωνία. Χωρίς όραμα, χωρίς δυναμική κακοδιαχειριστές της πραγματικότητας, προσπαθούν να ψελλίσουν ότι δήθεν οι ίδιοι που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο θα παραμείνουν εγγυητές της σωτηρίας της.

Ωστόσο, η λογική και η αίσθηση δικαίου επιτάσσουν πριν προχωρήσουν στον όποιο προεκλογικό ισχυρισμό, να απολογηθούν. Και να απαντήσουν με σαφήνεια ως προς το αν ήταν εφικτή η αποφυγή του σημερινού κοινωνικού ολοκαυτώματος.

Η Αριστερά και σήμερα αλλά και πριν δυόμιση χρόνια πρότεινε και προέτρεπε να πάμε τότε σε αναδιάρθρωση του χρέους. Την ίδια θέση υποστηρίζει ακόμα και ο κ. Λιμπουσέ, ο νομικός σύμβουλος της Ελλάδας που διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις του δημόσιου χρέους, ο οποίος σε πρόσφατο συνέδριο στη Γαλλία δήλωσε ότι εάν η Ελλάδα δεν είχε αναστολές και δισταγμούς όταν έπρεπε - όταν δηλαδή το 90% των ομολόγων της διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο - θα μπορούσε η χώρα να είχε αποφύγει τα μνημόνια. Τι απαντούν οι αυτουργοί της σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας;

Κάποιοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ο ελληνικός λαός θα αποδείξει ότι είναι καλά διαβασμένος. Θα τιμωρήσει πολιτικά όσους σε κομματικό και προσωπικό επίπεδο φέρουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ποινική τιμωρία όσων επέδειξαν δόλο ή βαρύτατη αμέλεια στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Είμαι βέβαιος ότι η κοινωνία δεν θα τους γυρίσει απλά την πλάτη. Θα απαιτήσει και θα επιβάλλει και πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Πως μπορεί να είναι η χ
Keywords
Τυχαία Θέματα