Κρατικό μουσείο σε ναζιστικό στρατόπεδο στην Πολωνία

Το μουσείο που λειτουργεί στο ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης στο Σόμπιμπορ, στην ανατολική Πολωνία, θα ξανανοίξει και θα γίνει κρατικό μουσείο που θα λαμβάνει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, μετά τις πληροφορίες ότι το μουσείο έκλεισε λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης.

Το μουσείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητο κρατικό μουσείο από τον...
Ιανουάριο του 2012 και θα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε το υπουργείο αυτό.

Αξιωματούχοι του μουσείου δήλωσαν ότι το
μουσείο έκλεισε την 1η Ιουνίου επειδή δεν είχε λάβει επαρκή χρηματοδότηση από την περιφερειακή κυβέρνηση. Περίπου 250.000 άνθρωποι, κυρίως εβραίοι, εκτελέστηκαν στο ναζιστικό γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης του Σόμπιμπορ στην κατεχόμενη Πολωνία στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Τζον Ντέμιανγιουκ, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε πέντε χρόνια κάθειρξη ως συνεργός σε πάνω από 28.000 δολοφονίες, ήταν φρουρός στο στρατόπεδο αυτό. Ο 91χρονος γεννηθείς στην Ουκρανία Ντέμιανγιουκ που καταδικάστηκε αφέθηκε ελεύθερος ενώ εκκρεμεί μια πιθανή κατάθεση έφεσης και μεταφέρθηκε σε γηροκομείο κοντά στο Μόναχο.

Το μουσείο δέχεται περίπου 20.000 επισκέπτες ετησίως και χρειάζεται περίπου 1 εκατομμύριο ζλότι (361.000 δολάρια, 250.000 ευρώ) το χρόνο για να συνεχίσει να λειτουργεί. Ωστόσο φέτος έλαβε μόλις 420.000 ζλότι.

http://news.pathfinder.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα