Κροατία: Μια Βελγίδα "μυεί" τους Κροάτες στα μυστικά της σοκολάτας...

Πλούσια γεύση, υπέροχο άρωμα, πειρασμός που ... λιώνει στον ουρανίσκο. Ο λόγος για τη σοκολάτα, που για άλλους αποτελεί τρόπο ζωής και για άλλους την ... "πυξίδα" αυτής. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στην περίπτωση της Βελγίδας Κριστίν-Σολτ-Τσόβιτς, που ξεκίνησε από τη χώρα της, με την πλούσια παράδοση στη σοκολάτα, και έφτασε έως την Κροατία, για να στήσει το δικό της εργαστήριο σοκολατοποιίας.

Η σοκολάτα
παρασκευάζεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου, του οποίου η λατινική ονομασία Theobroma cacao σημαίνει "τροφή των Θεών". "Τροφή των Θεών", αλλά και των ανθρώπων που αναζητούν στη...
 βελούδινη γεύση της μια μικρή φυγή από την πραγματικότητα και ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων.

Άλλοι λατρεύουν τη μαύρη και πικρή, άλλοι τη γεύση γάλακτος ή τις κομψές βελγικές πραλίνες, όλοι όμως έχουν μια σχέση σχεδόν ερωτική με τη σοκολάτα. Η διάσημη για την επιστολογραφία της Μαντάμ ντε Σεβινιέ γράφει στην κόρη της για το κακάο: «Σας γοητεύει για ένα διάστημα κ
Keywords
Τυχαία Θέματα