Κυνήγησαν δικαστές στη Λάρισα !

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων που αθώωσε, κατά πλειοψηφία, την προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Συγγενείς του βρέφους που....
θεωρούσαν ότι γιατροί του νοσοκομείου της πόλης ευθύνονται για το θάνατό του επιτέθηκαν, μετά το άκουσμα της απόφασης, στους δικαστές της έδρας με ύβρεις και κατάρες, ενώ τους πετούσαν και μπουκάλια με νερό.

Οι δικαστές γλίτωσαν τα χειρότερα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών που τους φυγάδευσαν με
περιπολικά από την πίσω πόρτα του κτηρίου, ενώ οι συγγενείς του βρέφους έκαναν ανοιχτά λόγο για «βρώμικα κυκλώματα που λειτουργούν στους κόλπους της Δικαιοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή, αρχικά είχαν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, επτά γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας.

Ωστόσο, κατάφεραν να αποσείσουν τις ευθύνες τους, αφού η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή απέκρυψε, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς, τα πραγματικά αίτια θανάτου.

Γι’ αυτό το λόγο της ασκήθηκε – μετά από μηνυτήρια αναφορά – ποινική δίωξη για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση.

Τελικά χθες, η Ρ. Λεονταρή, κατάφερε να αθωωθεί, έστω και κατά πλειοψηφία, ενώ απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

Πάντως, νομικοί κύκλοι έλεγαν με νόημα στο directnews.gr: «Η απόφαση που εκδόθηκε, δεν έχει σχέση με τη δικανική αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά, αλλά με… το χρώμα των διαδίκων! Αν οι γονείς και συγγενείς του άτυχου βρέφους δεν ήταν Ρομά, διαφορετικά φρονούμε ότι θα είχαν κρίνει οι δικαστικοί λειτουργοί…».

http://directnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα